„Tudunk izgibbet a főzeléknél” húsos lencsegolyók krumplisalátával

Nem csak a klasszikus lencsefőzelék hozhatja meg a szerencsénket az év első napján! Ugyanolyan alkalmas erre egy isteni lencsés fasírt is, amit – szintén az újévi hagyományokhoz kötődve – disznóhúsból készítünk, és ecetes krumplisalival tálalunk.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A golyókhoz:

  • 50 dkg darált sertés
  • 20 dkg konzerv lencse
  • 1 tk mustár
  • 1 kk só
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • bors
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

A salátához:

  • 1 kg krumpli (nehezen szétfővőfajta)
  • 2-3 db lilahagyma
  • 1-2 szál újhagyma
  • 3 kanál ételecet
  • 2 kanál cukor
  • 2 dl víz
  • 1 kk só
  • bors

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húst a lecsepegtetett lencsével. Gyúrjuk hozzá a mustárt és a fűszereket is, majd formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű korongokat.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára a fél centi vastagra szeletelt krumplikat. Utána szűrjük és csepegtessük le őket.
  3. Vágjuk apróra a lilahagymát és a zöldhagymát.
  4. Forraljunk 2 dl vizet, majd keverjük el benne a cukrot, a sót és az ecetet. Forrázzuk le az ecetes lével a krumplit és a hagymákat, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön és összeérjenek az ízek.
  5. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk meg a mini fasírtokat. 1-2 perces sütést követően forgassuk meg és süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalival!

Elkészítési tipp

Akár egy nappal korábban is elkezdhetjük az elkészítést: a fasírtnak jót fog tenni, ha egy egész éjjelt pihen a hűtőben, mielőtt kisütjük.

Kedvünk szerint fűszerezhetjük a fasírtot!

Természetesen maradék főtt lencsével is elkészíthetjük a fasírtot.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

708 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Tudunk izgibbet a főzeléknél” húsos lencsegolyók krumplisalátával

Hozzávalók

A golyókhoz:

A salátához:

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húst a lecsepegtetett lencsével. Gyúrjuk hozzá a mustárt és a fűszereket is, majd formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű korongokat.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára a fél centi vastagra szeletelt krumplikat. Utána szűrjük és csepegtessük le őket.
  3. Vágjuk apróra a lilahagymát és a zöldhagymát.
  4. Forraljunk 2 dl vizet, majd keverjük el benne a cukrot, a sót és az ecetet. Forrázzuk le az ecetes lével a krumplit és a hagymákat, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön és összeérjenek az ízek.
  5. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk meg a mini fasírtokat. 1-2 perces sütést követően forgassuk meg és süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalival!

Elkészítési tipp

Akár egy nappal korábban is elkezdhetjük az elkészítést: a fasírtnak jót fog tenni, ha egy egész éjjelt pihen a hűtőben, mielőtt kisütjük.

Kedvünk szerint fűszerezhetjük a fasírtot!

Természetesen maradék főtt lencsével is elkészíthetjük a fasírtot.