„Tudunk izgibbet a főzeléknél” húsos lencsegolyók krumplisalátával

Nem csak a klasszikus lencsefőzelék hozhatja meg a szerencsénket az év első napján! Ugyanolyan alkalmas erre egy isteni lencsés fasírt is, amit – szintén az újévi hagyományokhoz kötődve – disznóhúsból készítünk, és ecetes krumplisalival tálalunk.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A golyókhoz:

  • 50 dkg darált sertés
  • 20 dkg konzerv lencse
  • 1 tk mustár
  • 1 kk só
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • bors
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

A salátához:

  • 1 kg krumpli (nehezen szétfővőfajta)
  • 2-3 db lilahagyma
  • 1-2 szál újhagyma
  • 3 kanál ételecet
  • 2 kanál cukor
  • 2 dl víz
  • 1 kk só
  • bors

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húst a lecsepegtetett lencsével. Gyúrjuk hozzá a mustárt és a fűszereket is, majd formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű korongokat.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára a fél centi vastagra szeletelt krumplikat. Utána szűrjük és csepegtessük le őket.
  3. Vágjuk apróra a lilahagymát és a zöldhagymát.
  4. Forraljunk 2 dl vizet, majd keverjük el benne a cukrot, a sót és az ecetet. Forrázzuk le az ecetes lével a krumplit és a hagymákat, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön és összeérjenek az ízek.
  5. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk meg a mini fasírtokat. 1-2 perces sütést követően forgassuk meg és süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalival!

Elkészítési tipp

Akár egy nappal korábban is elkezdhetjük az elkészítést: a fasírtnak jót fog tenni, ha egy egész éjjelt pihen a hűtőben, mielőtt kisütjük.

Kedvünk szerint fűszerezhetjük a fasírtot!

Természetesen maradék főtt lencsével is elkészíthetjük a fasírtot.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

675 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Tudunk izgibbet a főzeléknél” húsos lencsegolyók krumplisalátával

Hozzávalók

A golyókhoz:

A salátához:

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húst a lecsepegtetett lencsével. Gyúrjuk hozzá a mustárt és a fűszereket is, majd formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű korongokat.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára a fél centi vastagra szeletelt krumplikat. Utána szűrjük és csepegtessük le őket.
  3. Vágjuk apróra a lilahagymát és a zöldhagymát.
  4. Forraljunk 2 dl vizet, majd keverjük el benne a cukrot, a sót és az ecetet. Forrázzuk le az ecetes lével a krumplit és a hagymákat, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön és összeérjenek az ízek.
  5. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk meg a mini fasírtokat. 1-2 perces sütést követően forgassuk meg és süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalival!

Elkészítési tipp

Akár egy nappal korábban is elkezdhetjük az elkészítést: a fasírtnak jót fog tenni, ha egy egész éjjelt pihen a hűtőben, mielőtt kisütjük.

Kedvünk szerint fűszerezhetjük a fasírtot!

Természetesen maradék főtt lencsével is elkészíthetjük a fasírtot.