„Laktóz nélkül is édes az életünk” gránátalmás pohárkrém kókusztejszínnel

Laktózmentes pohárkrém? Igen, létezik ilyesmi, ráadásul nem is akármilyen: fantasztikusan krémes, vaníliás és gyönyörű!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 425 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl kókusztejszín
  • 3 ek porcukor
  • ½ zacskó habfix
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés

  1. Daráljuk le a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, úgy, hogy picit ragacsos finom darált kekszet nem kapjunk.
  2. Fél órával használat előtt hűtsük le a habverőket mélyhűtőben, majd a habfix és a porcukor hozzáadásával verjük kemény habbá a kókusztejszínt. Vágjuk félbe a vaníliarudat, és keverjük hozzá a késsel kikapart magokat a krémhez.
  3. Óvatosan pucoljuk meg a gránátalmát, és szedjük ki a magjait egy tálkába.
  4. Vegyünk elő poharakat, és kezdjük el a rétegezést: Először tegyünk bele 1-1 kanál kekszmorzsát, majd jöhet a habból egy réteg, ezt pedig szórjuk meg gránátalmával. Aztán újra keksz, hab és gránátalma, míg el nem fogy minden hozzávalónk. Tálalhatjuk azonnal, vagy akár később is, de akkor mindenképp tegyük hűtőbe.

Elkészítési tipp

Könnyebb habot verni a kókusztejszínből, ha azt is lehűtjük pár órára.

A gránátalma nagyon fog, ezért a legegyszerűbb víz alatt pucolni, így nem spriccel majd mindenhova. Először vágjuk négybe, majd a kezünkkel óvatosan szedjük ki a magokat a víz alatt, úgy, hogy ne maradjon rajtuk a hártya.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kekszből készítve nem csak laktóz, hanem gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Laktóz nélkül is édes az életünk” gránátalmás pohárkrém kókusztejszínnel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk le a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, úgy, hogy picit ragacsos finom darált kekszet nem kapjunk.
  2. Fél órával használat előtt hűtsük le a habverőket mélyhűtőben, majd a habfix és a porcukor hozzáadásával verjük kemény habbá a kókusztejszínt. Vágjuk félbe a vaníliarudat, és keverjük hozzá a késsel kikapart magokat a krémhez.
  3. Óvatosan pucoljuk meg a gránátalmát, és szedjük ki a magjait egy tálkába.
  4. Vegyünk elő poharakat, és kezdjük el a rétegezést: Először tegyünk bele 1-1 kanál kekszmorzsát, majd jöhet a habból egy réteg, ezt pedig szórjuk meg gránátalmával. Aztán újra keksz, hab és gránátalma, míg el nem fogy minden hozzávalónk. Tálalhatjuk azonnal, vagy akár később is, de akkor mindenképp tegyük hűtőbe.

Elkészítési tipp

Könnyebb habot verni a kókusztejszínből, ha azt is lehűtjük pár órára.

A gránátalma nagyon fog, ezért a legegyszerűbb víz alatt pucolni, így nem spriccel majd mindenhova. Először vágjuk négybe, majd a kezünkkel óvatosan szedjük ki a magokat a víz alatt, úgy, hogy ne maradjon rajtuk a hártya.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kekszből készítve nem csak laktóz, hanem gluténérzékenyek is fogyaszthatják.