„A pocakunk legjobb barátja” mortadellás-olívás korongok

Egy sonkás-sajtos szendvics is lehet szuper ötletes vendégváró fogás, ha fazonírozunk picit az alakján, és salátával dobjuk fel.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 513 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 db Vollkornbrot
  • Vénusz Kenőmargarin Magvakkal
  • 8 szelet mortadella
  • 8 szelet sajt
  • 10-12 db szeletekre vágott olajbogyó
  • 3 marék rukkola
  • 4-5 db szárított paradicsom és azok olajos leve

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy nagy pogácsaszaggatót, és szaggassuk ki a kenyérszeleteket úgy, hogy egy hosszúkás szeletből kétszer is kijöjjön a minta.
  2. Kenjük meg őket a magvas Vénusz kenőmargarinnal, majd helyezzük rá a háromszögbe hajtott mortadella szeleteket.
  3. Szórjuk meg a felszeletelt olajbogyóval.
  4. Szaggassunk köröket a sajtból is – a maradékot tegyük félre vagy csipegessük el – majd helyezzük ezt is a szendvicsre.
  5. Tegyünk minden kenyérre egy újabb réteg mortadellát, sajtot és olívát, majd helyezzük rá a kenyértetőt is.
  6. Tegyük keverőtálba a rukkolát és az apró darabokra vágott szárított paradicsomot, majd locsoljuk meg a salátát a paradicsom olajával. Keverjük össze alaposan, és tálaljuk a szendvicsekkel.

Elkészítési tipp

A megmaradt kenyérhéj se vesszen kárba: vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és pirítsuk meg kevés olajon a fokhagymával. Nagyon jól jön majd, amikor legközelebb salátát készítünk, de akár a rukkolához is keverhetjük.

Mortadella helyett választhatunk bármilyen sonkát vagy szalámit, amit szeretünk.

A tea szendvics készíthető fehér kenyérből is, ehhez a toast kenyér a legideálisabb.

Vénusz Kenőmargarin Magvakkal

Az új Vénusz kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

694 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A pocakunk legjobb barátja” mortadellás-olívás korongok

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy nagy pogácsaszaggatót, és szaggassuk ki a kenyérszeleteket úgy, hogy egy hosszúkás szeletből kétszer is kijöjjön a minta.
  2. Kenjük meg őket a magvas Vénusz kenőmargarinnal, majd helyezzük rá a háromszögbe hajtott mortadella szeleteket.
  3. Szórjuk meg a felszeletelt olajbogyóval.
  4. Szaggassunk köröket a sajtból is – a maradékot tegyük félre vagy csipegessük el – majd helyezzük ezt is a szendvicsre.
  5. Tegyünk minden kenyérre egy újabb réteg mortadellát, sajtot és olívát, majd helyezzük rá a kenyértetőt is.
  6. Tegyük keverőtálba a rukkolát és az apró darabokra vágott szárított paradicsomot, majd locsoljuk meg a salátát a paradicsom olajával. Keverjük össze alaposan, és tálaljuk a szendvicsekkel.

Elkészítési tipp

A megmaradt kenyérhéj se vesszen kárba: vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és pirítsuk meg kevés olajon a fokhagymával. Nagyon jól jön majd, amikor legközelebb salátát készítünk, de akár a rukkolához is keverhetjük.

Mortadella helyett választhatunk bármilyen sonkát vagy szalámit, amit szeretünk.

A tea szendvics készíthető fehér kenyérből is, ehhez a toast kenyér a legideálisabb.