„A lila a kedvenc színünk” káposztakrémleves

Csodás színű téli leves, amivel még látványosabbá tehetjük az ünnepi várakozást.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 166 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél fej lilakáposzta
  • fél zellergumó
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 fej krumpli
  • 1 dl száraz fehérbor
  • ~ 1 l víz
  • 4 db babérlevél
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 ek egész kömény
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott krumplit, a zellert, majd a vékonyra szeletelt lilakáposztát.
  2. Öntsük fel a fehérborral, majd bő, 1-2 liternyi vízzel. Adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le és főzzük puhára a hozzávalókat 30 perc alatt.
  3. Ha minden zöldség megpuhult, szedjük ki a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítsük le egyenletesen krémesre.
  4. Nagy teflonserpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg az egész köményt 2-3 perc alatt, amíg felszáll az illata.
  5. Adjuk a leveshez a tejszínt és a megpirított köményt, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Tálalhatjuk apró kockákra vágott, megpirított kolozsvári szalonnával.

Sőt, akár kevés füstölt pisztránggal is!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A lila a kedvenc színünk” káposztakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott krumplit, a zellert, majd a vékonyra szeletelt lilakáposztát.
  2. Öntsük fel a fehérborral, majd bő, 1-2 liternyi vízzel. Adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le és főzzük puhára a hozzávalókat 30 perc alatt.
  3. Ha minden zöldség megpuhult, szedjük ki a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítsük le egyenletesen krémesre.
  4. Nagy teflonserpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg az egész köményt 2-3 perc alatt, amíg felszáll az illata.
  5. Adjuk a leveshez a tejszínt és a megpirított köményt, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Tálalhatjuk apró kockákra vágott, megpirított kolozsvári szalonnával.

Sőt, akár kevés füstölt pisztránggal is!