“Ettől jól is laktok” Tabulé

A tabulé egy bulgur alapú petrezselyemsaláta, ami nagyon frissítő télen-nyáron, ugyanakkor önálló vacsoraként is megállja a helyét, hiszen a bulgur nem más, mint búzatöret.

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~465 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bulgur
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 100 g friss petrezselyem
  • 50 g friss menta
  • 150 g paradicsom
  • 2 citrom leve
  • bors
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy körülbelül 2-3 centivel lepje be. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Mossuk át a friss petrezselymet és a mentát, majd szárítsuk le alaposan. Szedjük le a szárról a leveleket és aprítsuk fel egészen.
  3. Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra.
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a petrezselyemmel, a mentával, a paradicsommal, a citrom levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk újra, majd hagyjuk pihenni fél órát, amíg összeérnek az ízek.
  5. Hidegen tálaljuk!


Elkészítési tipp

Ha még különlegesebbre szeretnénk a salátát, szórjuk meg a szupermarketekben már rendszerint kapható gránátalma magjával. Ettől pazar színe is lesz a salátának.

Süthetünk hozzá csirkemellet, amihez kiadós köretként szolgál.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ettől jól is laktok” Tabulé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy körülbelül 2-3 centivel lepje be. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Mossuk át a friss petrezselymet és a mentát, majd szárítsuk le alaposan. Szedjük le a szárról a leveleket és aprítsuk fel egészen.
  3. Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra.
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a petrezselyemmel, a mentával, a paradicsommal, a citrom levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk újra, majd hagyjuk pihenni fél órát, amíg összeérnek az ízek.
  5. Hidegen tálaljuk!



Elkészítési tipp

Ha még különlegesebbre szeretnénk a salátát, szórjuk meg a szupermarketekben már rendszerint kapható gránátalma magjával. Ettől pazar színe is lesz a salátának.

Süthetünk hozzá csirkemellet, amihez kiadós köretként szolgál.

Vénusz tipp

Ha nincs otthon olíva olajunk, használhatunk Vénusz D-Vitamin étolajat is az elkészítéshez.