„Egy tekercs sosem elég” sült fokhagymás uborka ricottával töltve

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Ez az előétel csak néhány hozzávalóból áll, mégis nagyon finom, ráadásul még látványos is!

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 120 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 2 dl Vénusz étolaj
  • 2 dl ricotta
  • 1-2 kígyóuborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd minden gerezdet szeleteljünk fel minél vékonyabb szeletekre. Tegyük a tejbe, forraljuk fel, majd azonnal szűrjük és csepegtessük le. Amennyire tudjuk, szárítsuk is le.
  2. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz étolajat közepes hőfokra. Tegyük bele a leszárított fokhagymaszeleteket, és állandóan kavargatva 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre a finoman gyöngyöző olajban. Ha megsültek, szűrőkanállal vegyük ki az olajból, tegyük papírtörlőre, szárítsuk le.
  3. Krumplihámozó segítségével húzzunk széles csíkokat a kígyóuborkákból.
  4. Keverjük ki a ricottát a felaprított petrezselyemmel és a sült fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Helyezzünk belőle egy kanálnyit egy uborka szeletre, majd csavarjuk fel. Tegyünk krémet a kis hengerek tetejére is! Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

A fokhagyma szeléséhez használhatunk mandolin szeletelőt vagy zöldséggyalut is, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen.

Csinálhatunk nagyobb adagot is a fokhagymachipsből, ha már nekiállunk: nagyon finom levesbetétnek is!

Keverhetünk némi apróra vágott sonkát is a ricottás krémhez.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

696 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy tekercs sosem elég” sült fokhagymás uborka ricottával töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd minden gerezdet szeleteljünk fel minél vékonyabb szeletekre. Tegyük a tejbe, forraljuk fel, majd azonnal szűrjük és csepegtessük le. Amennyire tudjuk, szárítsuk is le.
  2. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz étolajat közepes hőfokra. Tegyük bele a leszárított fokhagymaszeleteket, és állandóan kavargatva 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre a finoman gyöngyöző olajban. Ha megsültek, szűrőkanállal vegyük ki az olajból, tegyük papírtörlőre, szárítsuk le.
  3. Krumplihámozó segítségével húzzunk széles csíkokat a kígyóuborkákból.
  4. Keverjük ki a ricottát a felaprított petrezselyemmel és a sült fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Helyezzünk belőle egy kanálnyit egy uborka szeletre, majd csavarjuk fel. Tegyünk krémet a kis hengerek tetejére is! Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

A fokhagyma szeléséhez használhatunk mandolin szeletelőt vagy zöldséggyalut is, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen.

Csinálhatunk nagyobb adagot is a fokhagymachipsből, ha már nekiállunk: nagyon finom levesbetétnek is!

Keverhetünk némi apróra vágott sonkát is a ricottás krémhez.