„Egy tekercs sosem elég” sült fokhagymás uborka ricottával töltve

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Ez az előétel csak néhány hozzávalóból áll, mégis nagyon finom, ráadásul még látványos is!

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 120 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 2 dl Vénusz étolaj
  • 2 dl ricotta
  • 1-2 kígyóuborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd minden gerezdet szeleteljünk fel minél vékonyabb szeletekre. Tegyük a tejbe, forraljuk fel, majd azonnal szűrjük és csepegtessük le. Amennyire tudjuk, szárítsuk is le.
  2. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz étolajat közepes hőfokra. Tegyük bele a leszárított fokhagymaszeleteket, és állandóan kavargatva 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre a finoman gyöngyöző olajban. Ha megsültek, szűrőkanállal vegyük ki az olajból, tegyük papírtörlőre, szárítsuk le.
  3. Krumplihámozó segítségével húzzunk széles csíkokat a kígyóuborkákból.
  4. Keverjük ki a ricottát a felaprított petrezselyemmel és a sült fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Helyezzünk belőle egy kanálnyit egy uborka szeletre, majd csavarjuk fel. Tegyünk krémet a kis hengerek tetejére is! Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

A fokhagyma szeléséhez használhatunk mandolin szeletelőt vagy zöldséggyalut is, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen.

Csinálhatunk nagyobb adagot is a fokhagymachipsből, ha már nekiállunk: nagyon finom levesbetétnek is!

Keverhetünk némi apróra vágott sonkát is a ricottás krémhez.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy tekercs sosem elég” sült fokhagymás uborka ricottával töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd minden gerezdet szeleteljünk fel minél vékonyabb szeletekre. Tegyük a tejbe, forraljuk fel, majd azonnal szűrjük és csepegtessük le. Amennyire tudjuk, szárítsuk is le.
  2. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz étolajat közepes hőfokra. Tegyük bele a leszárított fokhagymaszeleteket, és állandóan kavargatva 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre a finoman gyöngyöző olajban. Ha megsültek, szűrőkanállal vegyük ki az olajból, tegyük papírtörlőre, szárítsuk le.
  3. Krumplihámozó segítségével húzzunk széles csíkokat a kígyóuborkákból.
  4. Keverjük ki a ricottát a felaprított petrezselyemmel és a sült fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Helyezzünk belőle egy kanálnyit egy uborka szeletre, majd csavarjuk fel. Tegyünk krémet a kis hengerek tetejére is! Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

A fokhagyma szeléséhez használhatunk mandolin szeletelőt vagy zöldséggyalut is, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen.

Csinálhatunk nagyobb adagot is a fokhagymachipsből, ha már nekiállunk: nagyon finom levesbetétnek is!

Keverhetünk némi apróra vágott sonkát is a ricottás krémhez.