Emeletes bagel

Egy kiadós ebéddel is felér ez a mindenféle finomsággal megtöltött emeletes bagel! De akár reggelire is fogyaszthatjuk egy kirándulós nap elején. 

Elő- és elkészítési idő

20 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 900 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db magos bagel
  • Vénusz Valódi Vajjal a kenéshez
  • 8 szelet bacon
  • 12 szelet cheddar sajt
  • 2 tükörtojás
  • 2 marék rukkola 

Elkészítés

  1. Felhevített teflonserpenyőben süssük ropogósra a vékonyra szelt bacon szalonnát, majd amikor már készen vagyunk, tegyük félre.
  2. A maradék szalonnazsírban vagy Vénusz étolajban süssünk 2 fordított tükörtojást: a tojásokat először az egyik oldalukon 2-3 percig, majd utána a másik oldalukon is legalább 1 percig sütjük. Ha készen vagyunk, ezt is tegyük félre.
  3. A bageleket recés késsel vágjuk fel hosszában 3 részre. Kenjük meg a legalsó részeket Vénusszal.
  4. Helyezzünk a bagelekre 2-2 szelet bacont, majd 1-2 szelet sajtot, egy tükörtojást és ízlés szerint rukkolát. Jöhet a középső szelet bagel, aztán ismételjük meg a rétegezést – most már a tojás nélkül - majd helyezzük rá a szendvicsekre a tetejüket.
  5. Félbevágva tálaljuk.

Elkészítési tipp

Készíthetjük feketeerdő sonkából is, ha szeretnénk kicsit odafigyelni a táplálkozásunkra.

Használhatunk hozzá bármilyen keménysajtot, de akár fetát is.

Főtt tojással is érdemes kipróbálni!

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

696 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Emeletes bagel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevített teflonserpenyőben süssük ropogósra a vékonyra szelt bacon szalonnát, majd amikor már készen vagyunk, tegyük félre.
  2. A maradék szalonnazsírban vagy Vénusz étolajban süssünk 2 fordított tükörtojást: a tojásokat először az egyik oldalukon 2-3 percig, majd utána a másik oldalukon is legalább 1 percig sütjük. Ha készen vagyunk, ezt is tegyük félre.
  3. A bageleket recés késsel vágjuk fel hosszában 3 részre. Kenjük meg a legalsó részeket Vénusszal.
  4. Helyezzünk a bagelekre 2-2 szelet bacont, majd 1-2 szelet sajtot, egy tükörtojást és ízlés szerint rukkolát. Jöhet a középső szelet bagel, aztán ismételjük meg a rétegezést – most már a tojás nélkül - majd helyezzük rá a szendvicsekre a tetejüket.
  5. Félbevágva tálaljuk.

Elkészítési tipp

Készíthetjük feketeerdő sonkából is, ha szeretnénk kicsit odafigyelni a táplálkozásunkra.

Használhatunk hozzá bármilyen keménysajtot, de akár fetát is.

Főtt tojással is érdemes kipróbálni!