Emeletes bagel

Egy kiadós ebéddel is felér ez a mindenféle finomsággal megtöltött emeletes bagel! De akár reggelire is fogyaszthatjuk egy kirándulós nap elején.

Elő- és elkészítési idő

20 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 900 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db magos bagel
  • Vénusz Valódi Vajjal a kenéshez
  • 8 szelet bacon
  • 12 szelet cheddar sajt
  • 2 tükörtojás
  • 2 marék rukkola 

Elkészítés

  1. Felhevített teflonserpenyőben süssük ropogósra a vékonyra szelt bacon szalonnát, majd amikor már készen vagyunk, tegyük félre.
  2. A maradék szalonnazsírban vagy Vénusz étolajban süssünk 2 fordított tükörtojást: a tojásokat először az egyik oldalukon 2-3 percig, majd utána a másik oldalukon is legalább 1 percig sütjük. Ha készen vagyunk, ezt is tegyük félre.
  3. A bageleket recés késsel vágjuk fel hosszában 3 részre. Kenjük meg a legalsó részeket Vénusszal.
  4. Helyezzünk a bagelekre 2-2 szelet bacont, majd 1-2 szelet sajtot, egy tükörtojást és ízlés szerint rukkolát. Jöhet a középső szelet bagel, aztán ismételjük meg a rétegezést – most már a tojás nélkül - majd helyezzük rá a szendvicsekre a tetejüket.
  5. Félbevágva tálaljuk.

Elkészítési tipp

Készíthetjük feketeerdő sonkából is, ha szeretnénk kicsit odafigyelni a táplálkozásunkra.

Használhatunk hozzá bármilyen keménysajtot, de akár fetát is.

Főtt tojással is érdemes kipróbálni!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

758 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Emeletes bagel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevített teflonserpenyőben süssük ropogósra a vékonyra szelt bacon szalonnát, majd amikor már készen vagyunk, tegyük félre.
  2. A maradék szalonnazsírban vagy Vénusz étolajban süssünk 2 fordított tükörtojást: a tojásokat először az egyik oldalukon 2-3 percig, majd utána a másik oldalukon is legalább 1 percig sütjük. Ha készen vagyunk, ezt is tegyük félre.
  3. A bageleket recés késsel vágjuk fel hosszában 3 részre. Kenjük meg a legalsó részeket Vénusszal.
  4. Helyezzünk a bagelekre 2-2 szelet bacont, majd 1-2 szelet sajtot, egy tükörtojást és ízlés szerint rukkolát. Jöhet a középső szelet bagel, aztán ismételjük meg a rétegezést – most már a tojás nélkül - majd helyezzük rá a szendvicsekre a tetejüket.
  5. Félbevágva tálaljuk.

Elkészítési tipp

Készíthetjük feketeerdő sonkából is, ha szeretnénk kicsit odafigyelni a táplálkozásunkra.

Használhatunk hozzá bármilyen keménysajtot, de akár fetát is.

Főtt tojással is érdemes kipróbálni!