Pulyka nuggets cseresznyepálinkás sajtszósszal

Tökéletes szilveszteri harapnivaló, könnyen szállítható, ráadásul még bohókás is a cseresznyepálinkától: éljen a nuggets!

Elő- és elkészítési idő

30 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Kalória

~ 690 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pulyka nuggetshez

  • 40 dkg pulykamell
  • 70 g liszt
  • 2 tojás
  • 100-150 g panko morzsa
  • 2-3 dl Vénusz Sütőolaj a sütéshez

A sajtszószhoz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 cl cseresznyepálinka
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 1 kk mustárpor
  • 1 kk füstölt paprika
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a pulykamellet 3x3 cm-es kockákra, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Tegyük ki a panírozáshoz szükséges hozzávalókat, azaz a lisztet, a tojást és a panko morzsát 1-1 tálba. A tojást keverjük is el.
  3. Forgassuk bele a húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába is. Eközben hevítsük fel magasfalú serpenyőben a Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, tegyük bele óvatosan a panírozott pulykadarabokat, és süssük őket aranybarnára.
  4. Közben készítsük el a sajtszószt. Magas falú szószos edénykében hevítsünk kevés Vénusz Étolajat, majd pirítsuk benne aranybarnára az apróra vágott fokhagymát.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt és a pálinkát, majd hagyjuk felforrni. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott sajtot, és kevergessük addig, amíg a sajt teljesen fel nem olvad, és besűrűsödik a szósz. Közben ízesítsük a mustárporral és a füstölt paprikával, illetve sóval és borssal.
  6. A pulyka nuggetseket a langyos szósszal tálaljuk.

Elkészítési tipp

A szószt elkészíthetjük akár egy nappal előbb is, hiszen könnyen melegíthető.

Használhatunk hozzá többféle sajtot is, akár a maradékokat is a hűtőből.

A nuggets csirkehúsból is nagyon finom!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pulyka nuggets cseresznyepálinkás sajtszósszal

Hozzávalók

A pulyka nuggetshez

A sajtszószhoz

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a pulykamellet 3x3 cm-es kockákra, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Tegyük ki a panírozáshoz szükséges hozzávalókat, azaz a lisztet, a tojást és a panko morzsát 1-1 tálba. A tojást keverjük is el.
  3. Forgassuk bele a húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába is. Eközben hevítsük fel magasfalú serpenyőben a Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, tegyük bele óvatosan a panírozott pulykadarabokat, és süssük őket aranybarnára.
  4. Közben készítsük el a sajtszószt. Magas falú szószos edénykében hevítsünk kevés Vénusz Étolajat, majd pirítsuk benne aranybarnára az apróra vágott fokhagymát.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt és a pálinkát, majd hagyjuk felforrni. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott sajtot, és kevergessük addig, amíg a sajt teljesen fel nem olvad, és besűrűsödik a szósz. Közben ízesítsük a mustárporral és a füstölt paprikával, illetve sóval és borssal.
  6. A pulyka nuggetseket a langyos szósszal tálaljuk.

Elkészítési tipp

A szószt elkészíthetjük akár egy nappal előbb is, hiszen könnyen melegíthető.

Használhatunk hozzá többféle sajtot is, akár a maradékokat is a hűtőből.

A nuggets csirkehúsból is nagyon finom!