Mangalicakolbász-katonák

Egy igazi klasszikussal vágunk bele a tavaszba: méghozzá egy egyszerű, de játékos recepttel az idei első mangalicakolbászból. Nem lesz könnyű megunni!

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 290 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 db magos kifli
  • ízlés szerint Vénusz Kenőmargarin Magvakkal
  • 6-7 szelet mangalicakolbász
  • 1 db kovászos uborka
  • 5-6 szelet köményes sajt
  • 3 db retek
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kiflit karikákra, majd kenjük meg őket a magvas Vénusz Kenőmargarinnal.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a kovászos uborkát, rakjunk belőle a kiflikarikákra, majd tegyünk ugyanígy a mangalicakolbásszal.
  3. A többi hozzávalót szeleteljük fel, helyezzük vágódeszkára, és tálaljuk együtt a katonákkal.

Elkészítési tipp

Csemegeuborkával is nagyon finom.  

Fogyasszunk hozzá minél több tavaszi zöldséget, mert azokban van a vitamin.

Ételallergia tipp

Gluténmentes pékáruval a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz+ Magvas kenőmargarin

50% zsírtartalmú kenőmargarin. A Vénusz+ Magvas kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A Vénusz+ Magvas kenőmargarin omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek beviteléhez a termék fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként járul hozzá.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mangalicakolbász-katonák

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kiflit karikákra, majd kenjük meg őket a magvas Vénusz Kenőmargarinnal.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a kovászos uborkát, rakjunk belőle a kiflikarikákra, majd tegyünk ugyanígy a mangalicakolbásszal.
  3. A többi hozzávalót szeleteljük fel, helyezzük vágódeszkára, és tálaljuk együtt a katonákkal.

Elkészítési tipp

Csemegeuborkával is nagyon finom.  

Fogyasszunk hozzá minél több tavaszi zöldséget, mert azokban van a vitamin.

Ételallergia tipp

Gluténmentes pékáruval a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.