Vöröstonhal-steak zellerpürével

Bárki bátran elkészítheti ezt a különleges és egészséges fogást, hiszen pont olyan finom, mint amilyen egyszerű.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 430 Kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tonhalsteakhez:

A zellerpüréhez:

  • 60 dkg zellergumó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1-1,5 dl tejszín
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellert és a krumplit, daraboljuk fel, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük egészen puhára. Szűrjük le, és krumplinyomóval, majd botmixerrel pürésítsük. Közben adjuk hozzá a felforralt tejszínt is, hogy egy kicsit fellazítsuk.
  2. Papír törlőkendővel töröljük egészen szárazra a halszeleteket, majd finoman sózzuk be.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk forróra a Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd helyezzük bele a halat. Süssük oldalanként 1-1,5 percig, majd hagyjuk vágódeszkán pihenni további 1 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaljuk forrón a zellerpürével és finomra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Oldalanként 1-1,5 perc elég, ha nem akarjuk túlsütni a halat.


Mindig frissen együk, ne készítsük el előre a tonhalsteaket.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vöröstonhal-steak zellerpürével

Hozzávalók

A tonhalsteakhez:

A zellerpüréhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellert és a krumplit, daraboljuk fel, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük egészen puhára. Szűrjük le, és krumplinyomóval, majd botmixerrel pürésítsük. Közben adjuk hozzá a felforralt tejszínt is, hogy egy kicsit fellazítsuk.
  2. Papír törlőkendővel töröljük egészen szárazra a halszeleteket, majd finoman sózzuk be.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk forróra a Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd helyezzük bele a halat. Süssük oldalanként 1-1,5 percig, majd hagyjuk vágódeszkán pihenni további 1 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaljuk forrón a zellerpürével és finomra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Oldalanként 1-1,5 perc elég, ha nem akarjuk túlsütni a halat.


Mindig frissen együk, ne készítsük el előre a tonhalsteaket.