Gluténmentes pogácsaszendó chorizóval és sajttal

Bizony, pogácsából is készülhet elsőosztályú szendvics tízóraira, uzsonnára, ebédre vagy csak úgy.

Elő- és elkészítési idő

90 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Hozzávalók

A pogácsához:

  • 500 g gluténmentes lisztkeverék
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás (+1 a lekenéshez)
  • 200 g sajt
  • 3 ek egész kömény
  • kb. 0,8 dl víz

A belevaló:

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben gyúrjunk tésztát a lisztből, tejből, tejfölből, sütőporból, Vénusz Sütőmargarinból, a sóból és a tojásból. Keverjük hozzá a sajt kétharmadát és a köményt is. Ha túl száraz, keverjünk hozzá kevés vizet is!
  2. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
  3. Hagyjuk pihenni a tésztát 20-25 percig, majd nyújtsuk ki 1,5-2 centis vastagságúra. Szaggassuk ki, kenjük le a felvert tojással, majd hintsük be a megmaradt sajttal. Helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. A pogácsák méretétől függően 15-20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  5. Vágjuk félbe a pogácsákat, majd ízlés szerint készítsünk belőlük szendvicseket.

Elkészítési tipp

-Készíthetjük bármilyen szalámival, sajttal, nyugodtan engedjük el a fantáziánkat. -Zöldsalátával finom ebéd is lehet belőle. -Jól csomagolható, tökéletes elemózsia lehet kirándulásokra is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gluténmentes pogácsaszendó chorizóval és sajttal

Hozzávalók

A pogácsához:

A belevaló:

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben gyúrjunk tésztát a lisztből, tejből, tejfölből, sütőporból, Vénusz Sütőmargarinból, a sóból és a tojásból. Keverjük hozzá a sajt kétharmadát és a köményt is. Ha túl száraz, keverjünk hozzá kevés vizet is!
  2. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
  3. Hagyjuk pihenni a tésztát 20-25 percig, majd nyújtsuk ki 1,5-2 centis vastagságúra. Szaggassuk ki, kenjük le a felvert tojással, majd hintsük be a megmaradt sajttal. Helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. A pogácsák méretétől függően 15-20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  5. Vágjuk félbe a pogácsákat, majd ízlés szerint készítsünk belőlük szendvicseket.

Elkészítési tipp

-Készíthetjük bármilyen szalámival, sajttal, nyugodtan engedjük el a fantáziánkat. -Zöldsalátával finom ebéd is lehet belőle. -Jól csomagolható, tökéletes elemózsia lehet kirándulásokra is.