Spenótos grillsajt lilahagymával és kekszmorzsával

Mivel lehet feldobni egy hagyományosan készülő grillezett sajtot? A lilahagyma jellegzetes íze és a sós kekszmorzsa tökéletes párosítás. Ráadásul szépen mutatnak a tányéron.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 x 100 g haloumi grillsajt
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g sós keksz
  • 100 g spenót
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt, hevítsünk benne fel 3 ek Vénusz étolajat, majd süssük aranybarnára a nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra szeletelt grillsajtot.
  2. Amikor készen van, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd pirítsuk 2-3 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk hajszálvékonyra szelt lilahagymával és kisebb darabokra morzsolt sós keksszel.

Elkészítési tipp

- Áztassuk ecetes hideg vízbe a lilahagymát, hogy picit elvegyük az erejét. - Ha ennél kiadósabb ebédre vágyunk, főzzünk hozzá quinoát, bulgurt vagy rizst. - A sajttal is érdemes kísérletezni, például füstölt fajtából készíteni.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

701 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spenótos grillsajt lilahagymával és kekszmorzsával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt, hevítsünk benne fel 3 ek Vénusz étolajat, majd süssük aranybarnára a nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra szeletelt grillsajtot.
  2. Amikor készen van, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd pirítsuk 2-3 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk hajszálvékonyra szelt lilahagymával és kisebb darabokra morzsolt sós keksszel.

Elkészítési tipp

- Áztassuk ecetes hideg vízbe a lilahagymát, hogy picit elvegyük az erejét. - Ha ennél kiadósabb ebédre vágyunk, főzzünk hozzá quinoát, bulgurt vagy rizst. - A sajttal is érdemes kísérletezni, például füstölt fajtából készíteni.