Húsvéti babka

Kakaós, csokis, és édesen ragadós. A babkára nem lehet mást mondani, mint hogy megkoronázza a reggelit.

Elő- és elkészítési idő

12 óra + 2 óra + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

  • 100 g cukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek méz

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az elmorzsolt élesztőt langyos, cukrozott tejben 10 perc alatt.
  2. Konyhai robotgéppel dolgozzuk össze a Vénusz Natúr Sütőmargarint a tojással és a mézzel. Öntsük hozzá az élesztős tejet, a csipetnyi sót, majd szitáljuk bele a lisztet. Gyúrjunk lágy tésztát belőle 7-8 perc alatt.
  3. Ha elkészült a tészta, tegyük nagy keverőedénybe, fedjük le légmentesen (például folpackkal) a tetejét és tegyük a hűtőszekrénybe 6-10 órára vagy egy éjszakára.
  4. A töltelékhez főzzük fel a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, az étcsokival, a kakaóporral és a fahéjjal. Forgassuk hozzá az összemorzsolt dió felét, és hagyjuk hűlni kicsit.
  5. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk 5-7 mm vastagra és négyzet alakúra a hideg tésztát. Próbáljuk szabályosra nyújtani!
  6. Kenjük be egyenletesen a tésztát a diós csokiszósszal, majd óvatosan csavarjuk fel.
  7. Vágjuk hosszában ketté a tésztatekercset, majd a két szárát fonjuk össze. Helyezzük a fonott kalácsot sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas tepsibe. Fedjük le, és hagyjuk kelni meleg helyen további másfél-két órát, amíg minimum a duplájára dagad.
  8. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  9. Helyezzük a babkát az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e!
  10. Főzzünk a vízből, cukorból és a mézből 15 perc alatt szirupot, majd locsoljuk le vele a sütőből frissen kivett babkát!
  11. Tálaljuk szeletelve.

Elkészítési tipp

A csokiszószt addig főzzük, amíg elolvad a cukor!

Fogyasztásig hagyjuk teljesen kihűlni a babkát.

Akár 3-4 napig is puha marad!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Húsvéti babka

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az elmorzsolt élesztőt langyos, cukrozott tejben 10 perc alatt.
  2. Konyhai robotgéppel dolgozzuk össze a Vénusz Natúr Sütőmargarint a tojással és a mézzel. Öntsük hozzá az élesztős tejet, a csipetnyi sót, majd szitáljuk bele a lisztet. Gyúrjunk lágy tésztát belőle 7-8 perc alatt.
  3. Ha elkészült a tészta, tegyük nagy keverőedénybe, fedjük le légmentesen (például folpackkal) a tetejét és tegyük a hűtőszekrénybe 6-10 órára vagy egy éjszakára.
  4. A töltelékhez főzzük fel a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, az étcsokival, a kakaóporral és a fahéjjal. Forgassuk hozzá az összemorzsolt dió felét, és hagyjuk hűlni kicsit.
  5. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk 5-7 mm vastagra és négyzet alakúra a hideg tésztát. Próbáljuk szabályosra nyújtani!
  6. Kenjük be egyenletesen a tésztát a diós csokiszósszal, majd óvatosan csavarjuk fel.
  7. Vágjuk hosszában ketté a tésztatekercset, majd a két szárát fonjuk össze. Helyezzük a fonott kalácsot sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas tepsibe. Fedjük le, és hagyjuk kelni meleg helyen további másfél-két órát, amíg minimum a duplájára dagad.
  8. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  9. Helyezzük a babkát az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e!
  10. Főzzünk a vízből, cukorból és a mézből 15 perc alatt szirupot, majd locsoljuk le vele a sütőből frissen kivett babkát!
  11. Tálaljuk szeletelve.

Elkészítési tipp

A csokiszószt addig főzzük, amíg elolvad a cukor!

Fogyasztásig hagyjuk teljesen kihűlni a babkát.

Akár 3-4 napig is puha marad!