Mézes-rozmaringos báránylapocka

A húsvéti vendégség mindig fejtörést okoz, de ez a báránylapocka pazar lakoma, picit édes, ropogós, belül omlós és fűszeres, krémes krumplipürével pedig ellenállhatatlan.

Elő- és elkészítési idő

4 + 160 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 850 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húshoz:

  • 1 bárány lapocka (80 dkg - 1 kg)
  • 3 fej fokhagyma
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 köteg friss rozmaring
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 60-100 g méz


A körethez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Helyezzük az egész báránylapockát Vénusz étolajjal kikent magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, tegyük mellé a félbevágott fej fokhagymákat. Helyezzük mellé a rozmaring ágakat, öntsük fel a fehérborral, majd fedjük le jól a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 2 órára.
  3. Közben készítsük el a krumplipürét! Pucoljuk meg a krumplikat, öblítsük le, majd főzzük puhára egészben, bőséges mennyiségű sózott vízben. Ha megpuhultak, vegyük ki őket a vízből és még forrón törjük át! Egy villa vagy habverő segítségével keverjük egészen krémesre a Vénusz Sütőmargarinnal és a felforralt tejszínnel. Ízesítsük szerecsendióval és sóval, ha szükséges.
  4. Vegyük ki a bárányt a sütőből, távolítsuk el a tepsiről a fóliát. Facsarjuk a bárányra a citrom levét és egyenletesen kenjük be mézzel.
  5. Tegyük vissza a sütőbe, emeljük a hőfokot 180 fokra, és további 20-25 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón a krumplipürével.

Elkészítési tipp

Készítsünk hozzá salátát friss, tavaszi zöldségekből. 


A krumplipüréből formázzunk a tálaláshoz gombócokat, például egy fagyikanállal.


Ételallergia tipp

A pürét laktózmentes tejszínből készítve, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mézes-rozmaringos báránylapocka

Hozzávalók

A húshoz:


A körethez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Helyezzük az egész báránylapockát Vénusz étolajjal kikent magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, tegyük mellé a félbevágott fej fokhagymákat. Helyezzük mellé a rozmaring ágakat, öntsük fel a fehérborral, majd fedjük le jól a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 2 órára.
  3. Közben készítsük el a krumplipürét! Pucoljuk meg a krumplikat, öblítsük le, majd főzzük puhára egészben, bőséges mennyiségű sózott vízben. Ha megpuhultak, vegyük ki őket a vízből és még forrón törjük át! Egy villa vagy habverő segítségével keverjük egészen krémesre a Vénusz Sütőmargarinnal és a felforralt tejszínnel. Ízesítsük szerecsendióval és sóval, ha szükséges.
  4. Vegyük ki a bárányt a sütőből, távolítsuk el a tepsiről a fóliát. Facsarjuk a bárányra a citrom levét és egyenletesen kenjük be mézzel.
  5. Tegyük vissza a sütőbe, emeljük a hőfokot 180 fokra, és további 20-25 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón a krumplipürével.

Elkészítési tipp

Készítsünk hozzá salátát friss, tavaszi zöldségekből. 


A krumplipüréből formázzunk a tálaláshoz gombócokat, például egy fagyikanállal.


Ételallergia tipp

A pürét laktózmentes tejszínből készítve, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.