Gluténmentes köményes krumplifánk joghurtos uborkasalátával

Köretnek is szuper ez a gluténmentes krumplifánk, de önálló ételként is megállja a helyét. Különböző salátákkal tálalva és fűszerekkel ízesítve többféle variációban is készíthetjük.

Elő- és elkészítési idő

45 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 510 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krumplifánkhoz:

  • 60 dkg krumpli
  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 2 ek egész kömény
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj


A salátához:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 kígyóuborka
  • 4 db csemege uborka
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 kk só

Elkészítés

  1. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, sós vízben a krumplit héjastól. Ha megpuhult, hagyjuk hűlni kicsit, majd pucoljuk meg, és törjük össze villával.
  2. Forgassuk a gluténmentes lisztkeverékhez a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az egész köményt. Dolgozzuk össze egy tálban a tojással a krumplit, majd a hozzá adagolt lisztkeverékkel is, és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Fedjük le, majd pihentessük fél órát.
  3. Mossuk meg a kígyóuborkát, majd reszeljük le a csemege uborkákkal együtt. Keverjük hozzá a joghurtot és a felaprított petrezselyem felét, majd botmixerrel is segítsünk rá egy kicsit az állagára. Végül keverjük hozzá a maradék petrezselymet és tegyük hűtőbe.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagra a tésztát. Kis méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle korongokat, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat egy magas falú edényben, közepesnél erősebb fokozaton. Ha elég forró az olaj, helyezzük bele a kis korongokat, és néha megforgatva süssük aranybarnára 4-6 perc alatt.
  6. Sütés után helyezzük papírtörlőre, majd tálaljuk még forrón a hideg joghurtos uborkasalátával.

Elkészítési tipp

Frissen a legjobb, tálaljuk még melegen!

Római köménnyel is finom.

Próbáljuk ki juhtúróval is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gluténmentes köményes krumplifánk joghurtos uborkasalátával

Hozzávalók

A krumplifánkhoz:


A salátához:

Elkészítés

  1. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, sós vízben a krumplit héjastól. Ha megpuhult, hagyjuk hűlni kicsit, majd pucoljuk meg, és törjük össze villával.
  2. Forgassuk a gluténmentes lisztkeverékhez a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az egész köményt. Dolgozzuk össze egy tálban a tojással a krumplit, majd a hozzá adagolt lisztkeverékkel is, és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Fedjük le, majd pihentessük fél órát.
  3. Mossuk meg a kígyóuborkát, majd reszeljük le a csemege uborkákkal együtt. Keverjük hozzá a joghurtot és a felaprított petrezselyem felét, majd botmixerrel is segítsünk rá egy kicsit az állagára. Végül keverjük hozzá a maradék petrezselymet és tegyük hűtőbe.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagra a tésztát. Kis méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle korongokat, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat egy magas falú edényben, közepesnél erősebb fokozaton. Ha elég forró az olaj, helyezzük bele a kis korongokat, és néha megforgatva süssük aranybarnára 4-6 perc alatt.
  6. Sütés után helyezzük papírtörlőre, majd tálaljuk még forrón a hideg joghurtos uborkasalátával.

Elkészítési tipp

Frissen a legjobb, tálaljuk még melegen!

Római köménnyel is finom.

Próbáljuk ki juhtúróval is.