Póréhagymás csirke mogyorós szósszal

Ez az ízekben gazdag főétel a különlegesebb alapanyagok miatt is nagyon finom. Az elkészítéséhez főzőbanánra lesz szükségünk, amelyet egyre többször láthatunk már a boltok polcain.

Elő- és elkészítési idő

10+30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Allergének

Földimogyoró

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 egész bőrös csirkemell filé
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 2 db főzőbanán
  • 2 kisebb vagy 1 nagy póréhagyma
  • 3 ek mogyorószósz
  • 1 dl tejföl
  • só, bors
  • kierezett, kimagozott chilipaprika és friss koriander a tálaláshoz

A körethez:

  • 30 dkg rizs

Elkészítés

  1. Kezdjük a főzést a rizzsel: magas falú fazékban kanálnyi Vénusz Immuno étolajon futtassuk meg a rizst. Sózzuk meg finoman, majd öntsük fel 1,7-szeres mennyiségű vízzel, fedjük le, és tegyük a legalacsonyabb fokozatra. 15-20 perc alatt főzzük készre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk le a csirkemell filét, a bőrös oldalával lefelé. Tegyünk mellé hosszában kettévágott banán szeleteket is! Ha már szépen lepirult, rakjuk egy tepsibe, a csirkéknek ezúttal a bőrös oldala legyen felfelé. Tegyük az előmelegített sütőbe, sózzuk, borsozzuk, és 13 perc alatt süssük készre.
  4. Adjunk a teflonserpenyőbe egy kanálnyi Vénusz Immuno étolajat, majd futtassuk meg rajta a vékonyra szelt póréhagymát 5-6 perc alatt.
  5. Kisebb tálban keverjük krémesre a mogyorószószt a tejföllel.
  6. Tálaljuk forrón a csirkét a sült banánnal és a póréhagymával. Hintsünk rá kierezett, kimagozott chilipaprikát és kevés friss koriandert

Elkészítési tipp

- Keressük a mogyorószószt nagyobb szupermarketekben, vagy ázsiai boltokban. - Ha kemény a banán, akkor zöldséghámozóval tudjuk eltávolítani a héját. - Csirke helyett pulykával is kipróbálhatjuk a receptet!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Póréhagymás csirke mogyorós szósszal

Hozzávalók

A körethez:

Elkészítés

  1. Kezdjük a főzést a rizzsel: magas falú fazékban kanálnyi Vénusz Immuno étolajon futtassuk meg a rizst. Sózzuk meg finoman, majd öntsük fel 1,7-szeres mennyiségű vízzel, fedjük le, és tegyük a legalacsonyabb fokozatra. 15-20 perc alatt főzzük készre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk le a csirkemell filét, a bőrös oldalával lefelé. Tegyünk mellé hosszában kettévágott banán szeleteket is! Ha már szépen lepirult, rakjuk egy tepsibe, a csirkéknek ezúttal a bőrös oldala legyen felfelé. Tegyük az előmelegített sütőbe, sózzuk, borsozzuk, és 13 perc alatt süssük készre.
  4. Adjunk a teflonserpenyőbe egy kanálnyi Vénusz Immuno étolajat, majd futtassuk meg rajta a vékonyra szelt póréhagymát 5-6 perc alatt.
  5. Kisebb tálban keverjük krémesre a mogyorószószt a tejföllel.
  6. Tálaljuk forrón a csirkét a sült banánnal és a póréhagymával. Hintsünk rá kierezett, kimagozott chilipaprikát és kevés friss koriandert

Elkészítési tipp

- Keressük a mogyorószószt nagyobb szupermarketekben, vagy ázsiai boltokban. - Ha kemény a banán, akkor zöldséghámozóval tudjuk eltávolítani a héját. - Csirke helyett pulykával is kipróbálhatjuk a receptet!