Színes csokidrazsés keksz

Ez a csinos és finom kis keksz, színes drazsékkal a gyerekek kedvence lesz. Biztosan szívesen segítenek elkészíteni is.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

18 db

Kalória

~ 166 Kcal / keksz

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgép keverőtáljában verjük habosra a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint a kétfajta cukorral. Pár perc keverés után adjuk hozzá a tojást és egy csipet sót. Ezután forgassuk hozzá a lisztet a sütőporral.
  3. Amikor elkészült a sűrű tészta, szórjuk meg a drazsé felével, majd fakanállal keverjük össze.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd fagylaltos kanállal formázzunk rá kupacokat a tésztából. Szét fognak terülni, úgyhogy hagyjunk elegendő helyet a kupacok között!
  5. Szórjuk meg a tésztakupacokat a maradék drazséval, majd tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és 10-13 perc alatt süssük készre.
  6. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megesszük az egészet!

Elkészítési tipp

Drazsé mellett természetesen csokidarabokat is tehetünk a kekszbe!

Jót tesz a tésztának, ha legalább 15 percet pihentetjük a hűtőben, mielőtt a tepsibe kanalazzuk.


Fém dobozban, légmentesen lezárva egy hétig megőrzi a minőségét, bár valószínűleg sokkal előbb el fog fogyni!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

701 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Színes csokidrazsés keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgép keverőtáljában verjük habosra a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint a kétfajta cukorral. Pár perc keverés után adjuk hozzá a tojást és egy csipet sót. Ezután forgassuk hozzá a lisztet a sütőporral.
  3. Amikor elkészült a sűrű tészta, szórjuk meg a drazsé felével, majd fakanállal keverjük össze.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd fagylaltos kanállal formázzunk rá kupacokat a tésztából. Szét fognak terülni, úgyhogy hagyjunk elegendő helyet a kupacok között!
  5. Szórjuk meg a tésztakupacokat a maradék drazséval, majd tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és 10-13 perc alatt süssük készre.
  6. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megesszük az egészet!

Elkészítési tipp

Drazsé mellett természetesen csokidarabokat is tehetünk a kekszbe!

Jót tesz a tésztának, ha legalább 15 percet pihentetjük a hűtőben, mielőtt a tepsibe kanalazzuk.


Fém dobozban, légmentesen lezárva egy hétig megőrzi a minőségét, bár valószínűleg sokkal előbb el fog fogyni!