“A fiúk imádják!” Sörtésztában rántott apróhal

Előételnek, uzsonnának, melegebb vasárnapokra lepjük meg a családunk férfi tagjait bundázott apróhallal. Ha igazán kedveskedni akarunk nekik egy jó pohár sörrel tálaljuk. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~585 kCal / adag

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk ki a mirelit apróhalat, csöpögtessük le és tegyük papírtörlőre leszáradni.
  2. Széles keverőedényben keverjük ki a sört a porélesztővel és a liszttel, hogy híg sörtésztát kapjunk. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint.
  4. Melegítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű olajat.
  5. Mártsuk a sörtésztába a leszárított apróhalakat, majd óvatosan tegyük a forró olajba és süssük 6-8 percig, amíg aranybarnára sül. Tegyük papírtörlőre, hogy felszívja az olajat, és sózzuk. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Ízesítsük a házi majonézt apróra vágott csemege-, vagy kovászos uborkával.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióban készíthetjük a sörtésztát rizslisztből, vagy akár csicseriborsólisztből.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A fiúk imádják!” Sörtésztában rántott apróhal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk ki a mirelit apróhalat, csöpögtessük le és tegyük papírtörlőre leszáradni.
  2. Széles keverőedényben keverjük ki a sört a porélesztővel és a liszttel, hogy híg sörtésztát kapjunk. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint.
  4. Melegítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű olajat.
  5. Mártsuk a sörtésztába a leszárított apróhalakat, majd óvatosan tegyük a forró olajba és süssük 6-8 percig, amíg aranybarnára sül. Tegyük papírtörlőre, hogy felszívja az olajat, és sózzuk. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Ízesítsük a házi majonézt apróra vágott csemege-, vagy kovászos uborkával.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióban készíthetjük a sörtésztát rizslisztből, vagy akár csicseriborsólisztből.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.