“Édesség is kell” Csokiba mártott almaszirom

A csajos este végén nem maradhat el a desszert sem. Próbáljuk ki az étcsokis almaszirmot, mert savanykás édessége miatt nagyon finom, és még a kezdők is bátran nekifoghatnak. Ami fontos, minimum háromszor annyi kell belőle, mint gondolnánk. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~372 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
  2. Mossuk meg az almákat, majd héjastul vágjuk őket egyenletes vékony szeletekre. A legjobb, ha zöldséggyalut használunk.
  3. Terítsük sütőpapírra az almaszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, majd tegyük a sütőbe aszalódni 60 percre.
  4. Gőz fölött, a margarinnal együtt olvasszuk meg a csokoládét, keverjük egyenletesre.
  5. Mártogassuk az olvadt csokiba a feléig az almaszirmokat, majd tegyük sütőpapírra amíg megköt.


Elkészítési tipp

Az alma mellett kísérletezhetünk körtével is.

Ha nem elég édes az étcsoki, tegyünk hozzá egy kanálnyi mézet.

Ha jobban szeretjük a tejcsokit, öntsünk az olvasztott csokoládéhoz 1-2 evőkanál tejszínt.

Még extrább desszertet kapunk, ha apróra vágott magokkal (sótlan mogyoróval, mandulával) megszórjuk a még frissen csokiba mártott almákat.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Édesség is kell” Csokiba mártott almaszirom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
  2. Mossuk meg az almákat, majd héjastul vágjuk őket egyenletes vékony szeletekre. A legjobb, ha zöldséggyalut használunk.
  3. Terítsük sütőpapírra az almaszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, majd tegyük a sütőbe aszalódni 60 percre.
  4. Gőz fölött, a margarinnal együtt olvasszuk meg a csokoládét, keverjük egyenletesre.
  5. Mártogassuk az olvadt csokiba a feléig az almaszirmokat, majd tegyük sütőpapírra amíg megköt.



Elkészítési tipp

Az alma mellett kísérletezhetünk körtével is.

Ha nem elég édes az étcsoki, tegyünk hozzá egy kanálnyi mézet.

Ha jobban szeretjük a tejcsokit, öntsünk az olvasztott csokoládéhoz 1-2 evőkanál tejszínt.

Még extrább desszertet kapunk, ha apróra vágott magokkal (sótlan mogyoróval, mandulával) megszórjuk a még frissen csokiba mártott almákat.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk.