Tavaszi zöld tál

Végre tele van a piac szebbnél szebb zöldségekkel. Készítsünk belőlük egy finom és könnyű, vitaminban gazdag ebédet.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 295 Kcal

Allergének

Szezámmag

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 csomag fehér spárga
  • 3-4 szárzeller
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 marék zöldborsó
  • 3-4 jalapeno paprika
  • só, bors


  • 1 marék szezámmag
  • 1 csokor koriander
  • 1-2 dl joghurt

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a hagymákat. A fokhagymát vágjuk apró szeletekre, a lilahagymát vékony karikákra, és az újhagymát fél cm széles szeletekre.
  2. Karikázzuk fel cukkinit és a szárzellert is fél centis darabokra. A piros kalifornia paprikát csumázzuk ki, és vágjunk belőle szintén fél cm hosszú csíkokat.
  3. A fehér spárgát hámozzuk meg egy krumplipucolóval, vágjuk le a végén a kemény fás részt, majd vágjunk belőle 3 cm-es darabokat.
  4. A jalapeno paprikát pedig hagyjuk egészben.
  5. A zöldborsót pucoljuk meg, és főzzük elő forrásban lévő vízben, nagyjából 10 perc alatt.
  6. Ha készen vagyunk a zöldségek előkészítésével, jöhet a sütés! Hevítsünk Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd először pirítsuk össze a hagymákat a spárgával, a cukkinivel és a szárzellerrel. Majd jöhet hozzá a kaliforniai és a jalapeno paprika is.
  7. Amikor már megpirultak a zöldségek, adjuk hozzá a borsót is, majd mikor az is pici színt kap, sózzuk, borsozzuk.
  8. Tálaláshoz szórjuk meg lepirított szezámmaggal az ételt. Locsoljuk meg joghurttal, és vágjunk rá egy kevés koriandert. 

Elkészítési tipp

Ha fűszeresebb ízekre vágyunk, adhatunk hozzá valamilyen curry port, például garam masalát.

Ha teltebb ételt szeretnénk, szórjunk rá sajtot is, vagy főzhetünk hozzá bulgurt, quinoát.

Bármilyen idényzöldségből variálható, amit szeretünk.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tavaszi zöld tál

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a hagymákat. A fokhagymát vágjuk apró szeletekre, a lilahagymát vékony karikákra, és az újhagymát fél cm széles szeletekre.
  2. Karikázzuk fel cukkinit és a szárzellert is fél centis darabokra. A piros kalifornia paprikát csumázzuk ki, és vágjunk belőle szintén fél cm hosszú csíkokat.
  3. A fehér spárgát hámozzuk meg egy krumplipucolóval, vágjuk le a végén a kemény fás részt, majd vágjunk belőle 3 cm-es darabokat.
  4. A jalapeno paprikát pedig hagyjuk egészben.
  5. A zöldborsót pucoljuk meg, és főzzük elő forrásban lévő vízben, nagyjából 10 perc alatt.
  6. Ha készen vagyunk a zöldségek előkészítésével, jöhet a sütés! Hevítsünk Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd először pirítsuk össze a hagymákat a spárgával, a cukkinivel és a szárzellerrel. Majd jöhet hozzá a kaliforniai és a jalapeno paprika is.
  7. Amikor már megpirultak a zöldségek, adjuk hozzá a borsót is, majd mikor az is pici színt kap, sózzuk, borsozzuk.
  8. Tálaláshoz szórjuk meg lepirított szezámmaggal az ételt. Locsoljuk meg joghurttal, és vágjunk rá egy kevés koriandert. 

Elkészítési tipp

Ha fűszeresebb ízekre vágyunk, adhatunk hozzá valamilyen curry port, például garam masalát.

Ha teltebb ételt szeretnénk, szórjunk rá sajtot is, vagy főzhetünk hozzá bulgurt, quinoát.

Bármilyen idényzöldségből variálható, amit szeretünk.