Tortillacsíkok zellerkrémbe mártva

Könnyű és frissítő csemege a nyári meleg napokra, amit egészséges nasiként tízórai vagy uzsonnára is fogyaszthatunk!

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 208 Kcal

Allergének

Glutén

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej zeller
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz fehérbor
  • 5 ek Vénusz Natúr Kenőmargarin
  • 1 ek friss citromlé
  • 2-3 ek snidling
  • 4-6 tortilla lap
  • friss saláta

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a zellert, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük bőséges mennyiségű sózott vízbe a megpucolt fokhagymagerezdekkel együtt, adjuk hozzá a fél deci száraz fehérbort is, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le.
  2. Hagyjuk hűlni kicsit a zellert, majd turmixoljuk össze a fokhagymával együtt.
  3. Keverjük az elkészült püréhez a Vénusz Natúr Kenőmargarint, a kevés citromlevet, csipet sót, és turmixoljuk újra, amíg könnyű, habos krémet kapunk.
  4. Hintsük meg apróra vágott snidlinggel, majd tálaljuk ropogósra pirított tortillacsíkokkal és kedvünk szerint friss salátával.

Elkészítési tipp

Nagyon finom a zellerkrém köménnyel ízesítve.

Hűtőszekrényben tárolva 1-2 napig őrzi meg a frissességét.

Tehetünk a zeller mellé főzéskor szárzellert és egy kevés póréhagymát is!

Vénusz Natúr

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tortillacsíkok zellerkrémbe mártva

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a zellert, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük bőséges mennyiségű sózott vízbe a megpucolt fokhagymagerezdekkel együtt, adjuk hozzá a fél deci száraz fehérbort is, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le.
  2. Hagyjuk hűlni kicsit a zellert, majd turmixoljuk össze a fokhagymával együtt.
  3. Keverjük az elkészült püréhez a Vénusz Natúr Kenőmargarint, a kevés citromlevet, csipet sót, és turmixoljuk újra, amíg könnyű, habos krémet kapunk.
  4. Hintsük meg apróra vágott snidlinggel, majd tálaljuk ropogósra pirított tortillacsíkokkal és kedvünk szerint friss salátával.

Elkészítési tipp

Nagyon finom a zellerkrém köménnyel ízesítve.

Hűtőszekrényben tárolva 1-2 napig őrzi meg a frissességét.

Tehetünk a zeller mellé főzéskor szárzellert és egy kevés póréhagymát is!