Teljes kiőrlésű epres pite

Ez a teljeskiőrlésű pitetésztás süti bármikor könnyen elkészíthető, bármilyen szezonális gyümölcsből, most épp eperből!

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 350 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pitetésztához:


Gyümölcsös töltelékhez:

  • 500 g friss eper
  • fél marék áfonya
  • 1 ek keményítő
  • 7 ek cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

  1. Gyúrjunk kézzel pitetésztát a teljes kiőrlésű lisztből, Vénusz Sütőmargarinból, 1 evőkanálnyi cukorból, sóból, és kevés vízből. Legyen puha, és könnyen formálható. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Helyezzük belisztezett felületre a tésztát és vágjuk félbe. Tegyük vissza a felét a hűtőbe, amit később felhasználhatunk egy második pitéhez.
  4. A másik felét nyújtsuk ki 3-5 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra. Hintsük meg a közepét a keményítővel.
  5. Halmozzuk a megmosott, lecsöpögtetett és félbevágott epret a tészta közepére úgy, hogy a tészta szélét 7-9 centi szélességben szabadon hagyjuk. Tehetünk az eper közé áfonyát is, majd hintsük meg a gyümölcsöt pár kanálnyi cukorral.
  6. Vagdossuk be a szabadon maradt tésztarészt, majd hajtogassuk egymásra a bemetszett darabokat és nyomkodjuk finoman össze!
  7. Keverjük ki a tojást a kevés tejszínnel, és kenjük le a pite visszahajtott tetejét.
  8. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Tálaljuk tejszínhabbal a pitét!

Jól becsomagolva egy napig tarthatjuk a hűtőben a tésztát, így bármikor elkészíthetjük a repeta adagot!


Ételallergia tipp

Természetesen sima lisztből is elkészíthető, a cukor helyett pedig használhatunk xylitet, amiből még kevesebb is elegendő.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Teljes kiőrlésű epres pite

Hozzávalók

A pitetésztához:


Gyümölcsös töltelékhez:

Elkészítés

  1. Gyúrjunk kézzel pitetésztát a teljes kiőrlésű lisztből, Vénusz Sütőmargarinból, 1 evőkanálnyi cukorból, sóból, és kevés vízből. Legyen puha, és könnyen formálható. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Helyezzük belisztezett felületre a tésztát és vágjuk félbe. Tegyük vissza a felét a hűtőbe, amit később felhasználhatunk egy második pitéhez.
  4. A másik felét nyújtsuk ki 3-5 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra. Hintsük meg a közepét a keményítővel.
  5. Halmozzuk a megmosott, lecsöpögtetett és félbevágott epret a tészta közepére úgy, hogy a tészta szélét 7-9 centi szélességben szabadon hagyjuk. Tehetünk az eper közé áfonyát is, majd hintsük meg a gyümölcsöt pár kanálnyi cukorral.
  6. Vagdossuk be a szabadon maradt tésztarészt, majd hajtogassuk egymásra a bemetszett darabokat és nyomkodjuk finoman össze!
  7. Keverjük ki a tojást a kevés tejszínnel, és kenjük le a pite visszahajtott tetejét.
  8. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Tálaljuk tejszínhabbal a pitét!

Jól becsomagolva egy napig tarthatjuk a hűtőben a tésztát, így bármikor elkészíthetjük a repeta adagot!


Ételallergia tipp

Természetesen sima lisztből is elkészíthető, a cukor helyett pedig használhatunk xylitet, amiből még kevesebb is elegendő.