Teljes kiőrlésű epres pite

Ez a teljeskiőrlésű pitetésztás süti bármikor könnyen elkészíthető, bármilyen szezonális gyümölcsből, most épp eperből!

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 350 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pitetésztához:


Gyümölcsös töltelékhez:

  • 500 g friss eper
  • fél marék áfonya
  • 1 ek keményítő
  • 7 ek cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

  1. Gyúrjunk kézzel pitetésztát a teljes kiőrlésű lisztből, Vénusz Sütőmargarinból, 1 evőkanálnyi cukorból, sóból, és kevés vízből. Legyen puha, és könnyen formálható. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Helyezzük belisztezett felületre a tésztát és vágjuk félbe. Tegyük vissza a felét a hűtőbe, amit később felhasználhatunk egy második pitéhez.
  4. A másik felét nyújtsuk ki 3-5 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra. Hintsük meg a közepét a keményítővel.
  5. Halmozzuk a megmosott, lecsöpögtetett és félbevágott epret a tészta közepére úgy, hogy a tészta szélét 7-9 centi szélességben szabadon hagyjuk. Tehetünk az eper közé áfonyát is, majd hintsük meg a gyümölcsöt pár kanálnyi cukorral.
  6. Vagdossuk be a szabadon maradt tésztarészt, majd hajtogassuk egymásra a bemetszett darabokat és nyomkodjuk finoman össze!
  7. Keverjük ki a tojást a kevés tejszínnel, és kenjük le a pite visszahajtott tetejét.
  8. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Tálaljuk tejszínhabbal a pitét!

Jól becsomagolva egy napig tarthatjuk a hűtőben a tésztát, így bármikor elkészíthetjük a repeta adagot!


Ételallergia tipp

Természetesen sima lisztből is elkészíthető, a cukor helyett pedig használhatunk xylitet, amiből még kevesebb is elegendő.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

705 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Teljes kiőrlésű epres pite

Hozzávalók

A pitetésztához:


Gyümölcsös töltelékhez:

Elkészítés

  1. Gyúrjunk kézzel pitetésztát a teljes kiőrlésű lisztből, Vénusz Sütőmargarinból, 1 evőkanálnyi cukorból, sóból, és kevés vízből. Legyen puha, és könnyen formálható. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Helyezzük belisztezett felületre a tésztát és vágjuk félbe. Tegyük vissza a felét a hűtőbe, amit később felhasználhatunk egy második pitéhez.
  4. A másik felét nyújtsuk ki 3-5 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra. Hintsük meg a közepét a keményítővel.
  5. Halmozzuk a megmosott, lecsöpögtetett és félbevágott epret a tészta közepére úgy, hogy a tészta szélét 7-9 centi szélességben szabadon hagyjuk. Tehetünk az eper közé áfonyát is, majd hintsük meg a gyümölcsöt pár kanálnyi cukorral.
  6. Vagdossuk be a szabadon maradt tésztarészt, majd hajtogassuk egymásra a bemetszett darabokat és nyomkodjuk finoman össze!
  7. Keverjük ki a tojást a kevés tejszínnel, és kenjük le a pite visszahajtott tetejét.
  8. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Tálaljuk tejszínhabbal a pitét!

Jól becsomagolva egy napig tarthatjuk a hűtőben a tésztát, így bármikor elkészíthetjük a repeta adagot!


Ételallergia tipp

Természetesen sima lisztből is elkészíthető, a cukor helyett pedig használhatunk xylitet, amiből még kevesebb is elegendő.