Citromos nyári tökleves

A kánikulában fontos, hogy könnyű, leves ételeket fogyasszunk, amelyek nem terhelik le a szervezetünket, felfrissítenek, és pótolják az elveszett folyadékot. Erre finomabb  fogást nem is találhatnánk a citromos nyári töklevesnél!

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 130 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 db tök (~1,2 kg)
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 2 dl natúr joghurt
  • 60 g tárkony
  • só, bors
  • natúr joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, majd vágjuk ketté. Kanállal kaparjuk ki a középső magos részét, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  2. Magas falú fazékban kevés étolajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, keverjük hozzá a lereszelt tököt is. Öntsük fel 7-8 dl vízzel, tegyünk bele friss tárkonyt egészben, cérnával összekötve, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Távolítsuk el a tárkonyköteget, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest. Közben adjuk hozzá a natúr joghurtot is, és facsarjuk bele egy fél citrom levét.
  4. Tálaljuk azonnal kevés friss tárkonnyal és natúr joghurttal.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom, ha maradna belőle!

Piríthatunk levesbetétnek kevés apróra darabolt szikkadt zsemlét.

Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurttal is elkészíthető.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Citromos nyári tökleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, majd vágjuk ketté. Kanállal kaparjuk ki a középső magos részét, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  2. Magas falú fazékban kevés étolajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, keverjük hozzá a lereszelt tököt is. Öntsük fel 7-8 dl vízzel, tegyünk bele friss tárkonyt egészben, cérnával összekötve, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Távolítsuk el a tárkonyköteget, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest. Közben adjuk hozzá a natúr joghurtot is, és facsarjuk bele egy fél citrom levét.
  4. Tálaljuk azonnal kevés friss tárkonnyal és natúr joghurttal.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom, ha maradna belőle!

Piríthatunk levesbetétnek kevés apróra darabolt szikkadt zsemlét.

Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurttal is elkészíthető.