Rántott patiszon vörös rizzsel és citromos majonézzel

A nyár egyik legjobb étele a ropogós és friss rántott patiszon, turbózzuk fel friss citromos majonézzel, és készítsünk jó nagy adagot belőle!

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A rántott patiszonhoz:

  • 2 kg patiszon (2-3 fej) (80 dkg - 1 kg)
  • 100 g liszt
  • 3 tojás
  • 100 g pankó morzsa
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj

A körethez:

  • 200 g vörös rizs
  • 1,8x mennyiségű víz

A házi majonézhez::

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a kevés cukorral, majd folyamatosan keverve lassan, cseppenként kezdjük el adagolni hozzá a Vénusz étolajat. Miután ez kész, keverjük hozzá a sót, majd a citrom levét is, végül a tejföllel fejezzük be. Ha kell, a végén még adhatunk hozzá ízlés szerint sót vagy cukrot. Tároljuk hűtőszekrényben felhasználásig.
  2. Egy magas falú fazékban kevés Vénusz étolajon pirítsuk elő pár perc alatt a vörös rizst. Amikor már kezd üvegesedni, öntsük fel forrásban lévő vízzel, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb hőmérsékleten 20-30 perc alatt főzzük puhára.
  3. Pucoljuk meg a patiszonokat, majd vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, és magozzuk ki. A szokásos módon panírozzuk be: kezdjük a liszttel, forgassuk meg a felvert tojásban, végül  mehet a pankó morzsás réteg rá.
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat nagy serpenyőben, majd egy kis darabka morzsával teszteljük le, hogy elég forró-e. Ha igen, óvatosan helyezzük az olajba a bepanírozott patiszon szeleteket és 5-7 perc alatt süssük aranybarnára. Ha nem fedi be teljesen az olaj, forgassunk is rajtuk! Tegyük papírtörlőre sütés után, hogy a felesleges olajat magába szívja.
  5. Tálaljuk forrón a rántott patiszont a körettel és a házi majonézzel!



 

Elkészítési tipp

Frissen fogyasszuk mindig a rántott patiszont, újra melegítve nem az igazi!

Sima zsemlemorzsával is elkészíthető a panír, de pankóval jóval ropogósabb lesz a végeredmény. A lisztet is lecserélhetjük teljes kiőrlésűre.

Sokszor egyszerűbb megpucolni a patiszont, ha már szeletekre van vágva.

Vénusz Sütőolaj

Természetes összetevőjének köszönhetően a vele készült sültkrumpli aranyló, a rántott hús ropogós lesz.

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

701 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rántott patiszon vörös rizzsel és citromos majonézzel

Hozzávalók

A rántott patiszonhoz:

A körethez:

A házi majonézhez::

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a kevés cukorral, majd folyamatosan keverve lassan, cseppenként kezdjük el adagolni hozzá a Vénusz étolajat. Miután ez kész, keverjük hozzá a sót, majd a citrom levét is, végül a tejföllel fejezzük be. Ha kell, a végén még adhatunk hozzá ízlés szerint sót vagy cukrot. Tároljuk hűtőszekrényben felhasználásig.
  2. Egy magas falú fazékban kevés Vénusz étolajon pirítsuk elő pár perc alatt a vörös rizst. Amikor már kezd üvegesedni, öntsük fel forrásban lévő vízzel, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb hőmérsékleten 20-30 perc alatt főzzük puhára.
  3. Pucoljuk meg a patiszonokat, majd vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, és magozzuk ki. A szokásos módon panírozzuk be: kezdjük a liszttel, forgassuk meg a felvert tojásban, végül  mehet a pankó morzsás réteg rá.
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat nagy serpenyőben, majd egy kis darabka morzsával teszteljük le, hogy elég forró-e. Ha igen, óvatosan helyezzük az olajba a bepanírozott patiszon szeleteket és 5-7 perc alatt süssük aranybarnára. Ha nem fedi be teljesen az olaj, forgassunk is rajtuk! Tegyük papírtörlőre sütés után, hogy a felesleges olajat magába szívja.
  5. Tálaljuk forrón a rántott patiszont a körettel és a házi majonézzel!



 


Elkészítési tipp

Frissen fogyasszuk mindig a rántott patiszont, újra melegítve nem az igazi!

Sima zsemlemorzsával is elkészíthető a panír, de pankóval jóval ropogósabb lesz a végeredmény. A lisztet is lecserélhetjük teljes kiőrlésűre.

Sokszor egyszerűbb megpucolni a patiszont, ha már szeletekre van vágva.