Csupagyümölcsös házi crumble

A crumble müzli helyett tökéletes reggeli lehet, például egy lusta szombat délelőtt vagy akár fogyaszthatjuk uzsonnaként délután. Készítsük el a kedvenc nyári gyümölcseinkkel!

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 360 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 110 g porcukor
  • 100 g Vénusz Valódi Vajjal
  • 200 g liszt
  • csipet só
  • 6 dl natúr joghurt
  • 2 marék szeder
  • 2 marék málna

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Nagy keverőedényben dolgozzuk össze a porcukrot, a csipet sót és a lisztet a Vénusz kenőmargarinnnal, hogy morzsálódó tésztát kapjunk.
  3. Morzsoljuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni!
  4. Rétegezzük tálkába a crumble-t a natúr joghurttal és a gyümölcsökkel! 

Elkészítési tipp

Nem kell tökéletesen összedolgozottnak lennie a tésztának, ne gyúrjuk túl.


Kedvünk szerint használhatunk gyümölcsöket a reggelihez.


Nagyon finom úgy is, ha a liszt fele helyett mandulaliszttel készítjük a crumble-t.

Vénusz Valódi Vajjal

A Vénusz Valódi Vajjal (7%) kenőmargarinban a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz Valódi Vajjal már közvetlenül a hűtőből kivéve is könnyen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csupagyümölcsös házi crumble

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Nagy keverőedényben dolgozzuk össze a porcukrot, a csipet sót és a lisztet a Vénusz kenőmargarinnnal, hogy morzsálódó tésztát kapjunk.
  3. Morzsoljuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni!
  4. Rétegezzük tálkába a crumble-t a natúr joghurttal és a gyümölcsökkel! 

Elkészítési tipp

Nem kell tökéletesen összedolgozottnak lennie a tésztának, ne gyúrjuk túl.


Kedvünk szerint használhatunk gyümölcsöket a reggelihez.


Nagyon finom úgy is, ha a liszt fele helyett mandulaliszttel készítjük a crumble-t.