Szuperbarackos süti

Végre itt a barack szezon, a befőzés mellett, érdemes sütikbe is használni: ez a süti egyszerre savanykás és édes, egy kicsit felfrissít a kánikulában.

Elő- és elkészítési idő

15 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 280 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 130 g Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 1 ág friss rozmaring levelei apróra vágva / 1 kk őrölt rozmaring
  • 130 g liszt
  • 5 tojás 
  • 120 g + 3 ek cukor
  • 10-12 sárgabarack felezve, kimagozva
  • csipet só


  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Válasszuk szét az 5 tojásfehérjét a sárgájától. 
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukor -val. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz Omega 3&6 étolajat is, majd a citrom levét is.
  4. Forgassuk az olajos híg krémhez a lisztet, a felaprított rozmaringot és a citrom lereszelt héját. Keverjük, amíg egyenletesen sűrű tésztát kapunk.
  5. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral és a csipet sóval. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a sűrű tésztához, hogy lazítsunk rajta.
  6. Béleljünk ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, majd finoman kenjük be Vénusz Omega 3&6 étolajjal a forma oldalát is. Öntsük a tésztát a formába, majd halmozzuk a tetejére a megmosott, félbevágott és kimagozott barackot. Hintsük meg a pár kanálnyi kristálycukorral a tetejét.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssük készre a piskótát.
  8. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt!

Elkészítési tipp

Őszibarackkal is elkészíthetjük, de ekkor célszerű meghámozni a barackot!

Használjunk kezeletlen héjú citromot!

Ne reszeljük túl soha a citrom héját: a héj fehér része megkeseríti az ételt, elég csak a sárga rész.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Szuperbarackos süti

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Válasszuk szét az 5 tojásfehérjét a sárgájától. 
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukor -val. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz Omega 3&6 étolajat is, majd a citrom levét is.
  4. Forgassuk az olajos híg krémhez a lisztet, a felaprított rozmaringot és a citrom lereszelt héját. Keverjük, amíg egyenletesen sűrű tésztát kapunk.
  5. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral és a csipet sóval. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a sűrű tésztához, hogy lazítsunk rajta.
  6. Béleljünk ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, majd finoman kenjük be Vénusz Omega 3&6 étolajjal a forma oldalát is. Öntsük a tésztát a formába, majd halmozzuk a tetejére a megmosott, félbevágott és kimagozott barackot. Hintsük meg a pár kanálnyi kristálycukorral a tetejét.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssük készre a piskótát.
  8. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt!

Elkészítési tipp

Őszibarackkal is elkészíthetjük, de ekkor célszerű meghámozni a barackot!

Használjunk kezeletlen héjú citromot!

Ne reszeljük túl soha a citrom héját: a héj fehér része megkeseríti az ételt, elég csak a sárga rész.