Hideg paradicsomleves mozzarellával

Egy jéghideg levesnél nincs is jobb hűsítő. Vacsira és ebédre és tökéletes választás.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A leveshez:

A tálaláshoz:
  • 7-8 db koktélparadicsom
  • 200 g mozzarella
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Távolítsuk el a paradicsomok héját, ehhez forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Tisztítsuk meg a paradicsomokat, majd keresztben metsszük be finoman a héjukat. Óvatosan helyezzük őket a lobogó vízbe, majd 10-20 másodperc múlva vegyük ki és tegyük jéghideg vízbe. Így már könnyen le tudjuk húzni a paradicsomok héját. Ezután pedig kockázzuk fel őket.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Finoman pirítsuk át benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a finomra kockázott zeller ⅔ -át is. Pároljuk össze őket.
  3. Keverjük a feldarabolt paradicsomot is a zellerhez. Pár perc után öntsük fel 1,4 l vízzel, majd fedjük le és főzzük 35-40 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Facsarjuk a fél citrom levét a leveshez majd botmixerrel keverjük ki egészen selymesre. Ezután hagyjuk kihűlni.
  5. Tálaljuk hidegen kevés, apróra vágott zellerrel, koktélparadicsommal, mozzarella golyócskákkal és friss bazsalikommal.

Elkészítési tipp

Persze ehetjük frissen, forrón is!

A tetejére parmezánt is reszelhetünk

Sajtos bagettel is remek!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hideg paradicsomleves mozzarellával

Hozzávalók

A leveshez:

A tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Távolítsuk el a paradicsomok héját, ehhez forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Tisztítsuk meg a paradicsomokat, majd keresztben metsszük be finoman a héjukat. Óvatosan helyezzük őket a lobogó vízbe, majd 10-20 másodperc múlva vegyük ki és tegyük jéghideg vízbe. Így már könnyen le tudjuk húzni a paradicsomok héját. Ezután pedig kockázzuk fel őket.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Finoman pirítsuk át benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a finomra kockázott zeller ⅔ -át is. Pároljuk össze őket.
  3. Keverjük a feldarabolt paradicsomot is a zellerhez. Pár perc után öntsük fel 1,4 l vízzel, majd fedjük le és főzzük 35-40 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Facsarjuk a fél citrom levét a leveshez majd botmixerrel keverjük ki egészen selymesre. Ezután hagyjuk kihűlni.
  5. Tálaljuk hidegen kevés, apróra vágott zellerrel, koktélparadicsommal, mozzarella golyócskákkal és friss bazsalikommal.

Elkészítési tipp

Persze ehetjük frissen, forrón is!

A tetejére parmezánt is reszelhetünk

Sajtos bagettel is remek!