Magos padlizsánkrém

A padlizsánkrém baguettre vagy friss kovászos kenyérre kenve is finom, de elárulunk egy titkot: egy vékony szelet lime-mal egyenesen fenséges.

Elő- és elkészítési idő

50 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 220 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk mustár
  • 6 ek Vénusz Kenőmargarin Magvakkal
  • 1 lime leve
  • 10-12 retek
  • 100 g borsócsíra
  • kb. 200 g tökmag, napraforgómag, szezámmag keverék
  • só, bors
  • 5-6 bagett

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal dörzsöljük be, majd sózzuk finoman. Helyezzük sütőpapírra a héjas fokhagymával együtt, majd 25-30 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Ha kész, vegyük ki a sütőből, szedjük ki a padlizsán húsát a héjáról és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat is szabadítsuk ki a héjából.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a mustárt a padlizsánnal és a magvas Vénusz Kenőmargarinnal. Tegyük mellé a sült fokhagymát és a magkeverék felét is, facsarjuk meg a lime-mal, majd turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint! Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  3. Pirítsuk meg a szeletekre vágott baguetteket, majd kenjük meg vastagon a padlizsánkrémmel. Fogyasszuk vékonyra szelt retekkel, borsócsírával, és a maradék magkeverékkel. 

Elkészítési tipp

Nagyon finom uborkával is!

Hűtőben 2-3 napig is eláll.

Nyugodtan duplázzuk meg a fokhagyma mennyiséget, a sült fokhagyma inkább édes mint erős.

Vénusz+ Magvas kenőmargarin

50% zsírtartalmú kenőmargarin. A Vénusz+ Magvas kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A Vénusz+ Magvas kenőmargarin omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek beviteléhez a termék fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként járul hozzá.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

867 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Magos padlizsánkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal dörzsöljük be, majd sózzuk finoman. Helyezzük sütőpapírra a héjas fokhagymával együtt, majd 25-30 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Ha kész, vegyük ki a sütőből, szedjük ki a padlizsán húsát a héjáról és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat is szabadítsuk ki a héjából.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a mustárt a padlizsánnal és a magvas Vénusz Kenőmargarinnal. Tegyük mellé a sült fokhagymát és a magkeverék felét is, facsarjuk meg a lime-mal, majd turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint! Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  3. Pirítsuk meg a szeletekre vágott baguetteket, majd kenjük meg vastagon a padlizsánkrémmel. Fogyasszuk vékonyra szelt retekkel, borsócsírával, és a maradék magkeverékkel. 

Elkészítési tipp

Nagyon finom uborkával is!

Hűtőben 2-3 napig is eláll.

Nyugodtan duplázzuk meg a fokhagyma mennyiséget, a sült fokhagyma inkább édes mint erős.