Magos padlizsánkrém

A padlizsánkrém baguettre vagy friss kovászos kenyérre kenve is finom, de elárulunk egy titkot: egy vékony szelet lime-mal egyenesen fenséges.

Elő- és elkészítési idő

50 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 220 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal dörzsöljük be, majd sózzuk finoman. Helyezzük sütőpapírra a héjas fokhagymával együtt, majd 25-30 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Ha kész, vegyük ki a sütőből, szedjük ki a padlizsán húsát a héjáról és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat is szabadítsuk ki a héjából.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a mustárt a padlizsánnal és a Vénusz Light Sós kenőmargarinnal. Tegyük mellé a sült fokhagymát és a magkeverék felét is, facsarjuk meg a lime-mal, majd turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint! Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  3. Pirítsuk meg a szeletekre vágott baguetteket, majd kenjük meg vastagon a padlizsánkrémmel. Fogyasszuk vékonyra szelt retekkel, borsócsírával, és a maradék magkeverékkel. 

Elkészítési tipp

Nagyon finom uborkával is!

Hűtőben 2-3 napig is eláll.

Nyugodtan duplázzuk meg a fokhagyma mennyiséget, a sült fokhagyma inkább édes mint erős.

Vénusz Light Sós

32% zsírtartalmú margarin. A Vénusz Light Sós kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

880 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Magos padlizsánkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal dörzsöljük be, majd sózzuk finoman. Helyezzük sütőpapírra a héjas fokhagymával együtt, majd 25-30 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Ha kész, vegyük ki a sütőből, szedjük ki a padlizsán húsát a héjáról és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat is szabadítsuk ki a héjából.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a mustárt a padlizsánnal és a Vénusz Light Sós kenőmargarinnal. Tegyük mellé a sült fokhagymát és a magkeverék felét is, facsarjuk meg a lime-mal, majd turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint! Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  3. Pirítsuk meg a szeletekre vágott baguetteket, majd kenjük meg vastagon a padlizsánkrémmel. Fogyasszuk vékonyra szelt retekkel, borsócsírával, és a maradék magkeverékkel. 

Elkészítési tipp

Nagyon finom uborkával is!

Hűtőben 2-3 napig is eláll.

Nyugodtan duplázzuk meg a fokhagyma mennyiséget, a sült fokhagyma inkább édes mint erős.