Garnélanyárs

Ma már itthon is minden üzletből beszerezhető a garnéla. Érdemes grillezve is megkóstolni, csak vigyázzunk, tényleg pillanatok alatt elkészül.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 310 Kcal

Allergének

Glutén

Rákfélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A garnélanyárshoz:

  • 80 dkg garnélarák
  • 2 ek Vénusz Sütőolaj
  • 1 kisebb cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 100 g rukkola
  • 3-4 lime
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • chilipehely

Elkészítés

  1. Készüljünk elő a grillel! Rakjunk állandó parazsat, majd ha már vörösen izzik, terítsük el egyenletesen.
  2. Húzzuk nyársra a garnélákat: 4-5 darabot tegyünk egy nyársra, a rákok közé pedig helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket. Finoman kenjük át a nyársakat Vénusz Sütőolajjal. A grillezésig tároljuk hűtőben az elkészült nyársakat!
  3. Helyezzük a grillrácsra a nyársakat. Gyorsan átsül, oldalanként 3-4 perc bőven elegendő. Közben facsarjunk pár csepp lime-ot is a garnélákra. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk friss rukkolával és kevés, chilipehellyel krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Elektromos grillen vagy sütőben is elkészíthetjük.


Kedvünk szerint grillezzünk padlizsánt, cukkinit, kukoricát a ráknyárs mellé.


Válasszunk nagyobb garnélát a grillezéshez!

Vénusz Sütőolaj 2L

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Garnélanyárs

Hozzávalók

A garnélanyárshoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Készüljünk elő a grillel! Rakjunk állandó parazsat, majd ha már vörösen izzik, terítsük el egyenletesen.
  2. Húzzuk nyársra a garnélákat: 4-5 darabot tegyünk egy nyársra, a rákok közé pedig helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket. Finoman kenjük át a nyársakat Vénusz Sütőolajjal. A grillezésig tároljuk hűtőben az elkészült nyársakat!
  3. Helyezzük a grillrácsra a nyársakat. Gyorsan átsül, oldalanként 3-4 perc bőven elegendő. Közben facsarjunk pár csepp lime-ot is a garnélákra. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk friss rukkolával és kevés, chilipehellyel krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Elektromos grillen vagy sütőben is elkészíthetjük.


Kedvünk szerint grillezzünk padlizsánt, cukkinit, kukoricát a ráknyárs mellé.


Válasszunk nagyobb garnélát a grillezéshez!