Nyulas lecsó

A hagyományos étel nyulas változata nyárra is tökéletes, hiszen a nyúlhús nem zsíros, sőt nagyon alacsony a koleszterintartalma.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 480 Kcal

Hozzávalók

  • 1,2 kg lecsó paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 3 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1,2 kg nyúlgerinc filé, vagy más filézett nyúlhús, vagy nyúlcomb
  • hegyes erős paprika
  • kapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a paprikát, szedjük ki a magjait, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. A hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk kockákra.
  2. Nagy felületű, magas fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas hőmérsékleten. Ha elég forró, helyezzük bele egészben a nyúlhúst, majd 10 perc alatt pirítsuk le mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Szedjük ki a húsokat, és tegyük félre. Ha kicsit kihűlt, daraboljuk fel a húst.
  3. Vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre. A maradék olajban fonnyasszuk meg a felaprított hagymát, majd mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a paprikát is. Hintsük meg a fűszerpaprikával és néha átkavarva hagyjuk, hogy összeessen kicsit a zöldség. 
  4. Keverjük hozzá a paradicsomot is és sózzuk ízlés szerint. 10-15 perc főzés után tegyük vissza a feldarabolt nyulat, és főzzük készre további 20-25 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón, friss kaporral és hegyes erős paprikával.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom a lecsó, ha maradna belőle.

Próbáljunk filézett nyúlgerincet találni, de finom lesz nyúlcombbal is!

Használjunk fűszerpaprika helyett füstölt paprikát.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Nyulas lecsó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a paprikát, szedjük ki a magjait, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. A hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk kockákra.
  2. Nagy felületű, magas fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas hőmérsékleten. Ha elég forró, helyezzük bele egészben a nyúlhúst, majd 10 perc alatt pirítsuk le mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Szedjük ki a húsokat, és tegyük félre. Ha kicsit kihűlt, daraboljuk fel a húst.
  3. Vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre. A maradék olajban fonnyasszuk meg a felaprított hagymát, majd mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a paprikát is. Hintsük meg a fűszerpaprikával és néha átkavarva hagyjuk, hogy összeessen kicsit a zöldség. 
  4. Keverjük hozzá a paradicsomot is és sózzuk ízlés szerint. 10-15 perc főzés után tegyük vissza a feldarabolt nyulat, és főzzük készre további 20-25 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón, friss kaporral és hegyes erős paprikával.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom a lecsó, ha maradna belőle.

Próbáljunk filézett nyúlgerincet találni, de finom lesz nyúlcombbal is!

Használjunk fűszerpaprika helyett füstölt paprikát.