Rakott brokkoli hús nélkül

Itt a brokkoli szezon, együnk belőle minél többet, hiszen szuper antioxidáns, és nem terheli meg a gyomrot! Nem csak vegáknak!

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Kalória

~ 390 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1 fej brokkoli
  • 200 g rizs
  • fél marék mazsola
  • 3 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fekete olíva 
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 200 g mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magasfalú fazékban hevítsünk egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a rizst és a mazsolát, majd amint kezd üvegesedni, öntsük fel kb. 1,7-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és a legalacsonyabb fokozaton főzzük körülbelül 20 percig, amíg elkészül.
  2. Közben másik fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd sózzuk meg. Helyezzük bele a rózsákra szedett brokkolit és 8-9 percig főzzük elő, majd szűrjük le.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, a légkeverésre ezúttal nem lesz szükség. 
  4. Finoman kenjünk ki pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal egy tepsit. Terítsük el az alján a mazsolás rizst, majd folytassuk a rétegezést az előfőzött brokkolival. Hintsük meg a brokkolit apróra vágott aszalt paradicsommal és fekete olajbogyóval, majd kicsit forgassuk össze, hogy az aljára is jusson.
  5. Reszeljük le a fokhagymagerezdeket, majd keverjük ki a tojásokkal és a tejszínnel. Finoman sózzuk, majd öntsük rá a rakott brokkolira. 
  6. Helyezzünk a brokkolira szeletelt vagy szaggatott mozzarellát, majd tegyük be az egészet az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük készre!

Elkészítési tipp

Tálaljuk friss, kierezett, kimagozott chilivel.

Szép zöld marad az előfőzés után is a brokkoli, ha késhegynyi szódabikarbónát teszünk a forrásban lévő vízbe.

A tetejére mandulát is piríthatunk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rakott brokkoli hús nélkül

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magasfalú fazékban hevítsünk egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a rizst és a mazsolát, majd amint kezd üvegesedni, öntsük fel kb. 1,7-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és a legalacsonyabb fokozaton főzzük körülbelül 20 percig, amíg elkészül.
  2. Közben másik fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd sózzuk meg. Helyezzük bele a rózsákra szedett brokkolit és 8-9 percig főzzük elő, majd szűrjük le.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, a légkeverésre ezúttal nem lesz szükség. 
  4. Finoman kenjünk ki pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal egy tepsit. Terítsük el az alján a mazsolás rizst, majd folytassuk a rétegezést az előfőzött brokkolival. Hintsük meg a brokkolit apróra vágott aszalt paradicsommal és fekete olajbogyóval, majd kicsit forgassuk össze, hogy az aljára is jusson.
  5. Reszeljük le a fokhagymagerezdeket, majd keverjük ki a tojásokkal és a tejszínnel. Finoman sózzuk, majd öntsük rá a rakott brokkolira. 
  6. Helyezzünk a brokkolira szeletelt vagy szaggatott mozzarellát, majd tegyük be az egészet az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük készre!

Elkészítési tipp

Tálaljuk friss, kierezett, kimagozott chilivel.

Szép zöld marad az előfőzés után is a brokkoli, ha késhegynyi szódabikarbónát teszünk a forrásban lévő vízbe.

A tetejére mandulát is piríthatunk.