Mézes áfonyás kalács

Szuper sulikezdő reggeli egy kis mézes kalács, friss gyümölccsel. Amíg tart a szezon, addig az áfonyát se hagyjuk ki belőle!

Elő- és elkészítési idő

4 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérpirítóban vagy sütőben pirítsuk meg pár perc alatt a centi vastag szeletekre szelt kalácsot.
  2. A kalácsokat kenjük meg ízlésünk szerint „Vénusz Valódi Vajjal” margarinnal.
  3. Csorgassunk a szendvicsekre kevés mézet.
  4. Majd tegyünk rá megmosott, megszárított áfonyát.

Elkészítési tipp

Tálaljuk finom fekete teával!

Természetesen a kalácsok pirítását el lehet hagyni, de így lesz igazán roppanós!

Áfonya mellett kedvünk (és idény) szerint használhatunk barackot is, vagy más gyümölcsöket.


Vénusz Valódi Vajjal

A Vénusz Valódi Vajjal (7%) kenőmargarinban a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz Valódi Vajjal már közvetlenül a hűtőből kivéve is könnyen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

708 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mézes áfonyás kalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérpirítóban vagy sütőben pirítsuk meg pár perc alatt a centi vastag szeletekre szelt kalácsot.
  2. A kalácsokat kenjük meg ízlésünk szerint „Vénusz Valódi Vajjal” margarinnal.
  3. Csorgassunk a szendvicsekre kevés mézet.
  4. Majd tegyünk rá megmosott, megszárított áfonyát.

Elkészítési tipp

Tálaljuk finom fekete teával!

Természetesen a kalácsok pirítását el lehet hagyni, de így lesz igazán roppanós!

Áfonya mellett kedvünk (és idény) szerint használhatunk barackot is, vagy más gyümölcsöket.