Mézes áfonyás kalács

Szuper sulikezdő reggeli egy kis mézes kalács, friss gyümölccsel. Amíg tart a szezon, addig az áfonyát se hagyjuk ki belőle!

Elő- és elkészítési idő

4 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérpirítóban vagy sütőben pirítsuk meg pár perc alatt a centi vastag szeletekre szelt kalácsot.
  2. A kalácsokat kenjük meg ízlésünk szerint „Vénusz Valódi Vajjal” margarinnal.
  3. Csorgassunk a szendvicsekre kevés mézet.
  4. Majd tegyünk rá megmosott, megszárított áfonyát.

Elkészítési tipp

Tálaljuk finom fekete teával!

Természetesen a kalácsok pirítását el lehet hagyni, de így lesz igazán roppanós!

Áfonya mellett kedvünk (és idény) szerint használhatunk barackot is, vagy más gyümölcsöket.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

747 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mézes áfonyás kalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérpirítóban vagy sütőben pirítsuk meg pár perc alatt a centi vastag szeletekre szelt kalácsot.
  2. A kalácsokat kenjük meg ízlésünk szerint „Vénusz Valódi Vajjal” margarinnal.
  3. Csorgassunk a szendvicsekre kevés mézet.
  4. Majd tegyünk rá megmosott, megszárított áfonyát.

Elkészítési tipp

Tálaljuk finom fekete teával!

Természetesen a kalácsok pirítását el lehet hagyni, de így lesz igazán roppanós!

Áfonya mellett kedvünk (és idény) szerint használhatunk barackot is, vagy más gyümölcsöket.