Kecskesajtos-rozmaringos pogácsa

Akár még gluténmentesen is elkészíthető ez a finom őszi pogácsa, amit a rozmaring és a kecskesajt tesz különlegessé!

Elő- és elkészítési idő

60 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g gluténmentes lisztkeverék // liszt
  • 2 tojás
  • 200 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 150 g érett kecskesajt
  • 2 ág rozmaring
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. Melegítsük langyosra a tejet, majd keverjük el benne a cukrot és a porélesztőt. Hagyjuk őket felfutni. 
  2. Reszeljük le vékonyra a kecskesajtot, a rozmaring leveleit szedjük le az ágakról, majd késsel aprítsuk fel.
  3. Ezután öntsük bele a kimért lisztet egy keverőtálba, üssünk bele a két tojást, és adjuk hozzá a Vénusz Vajízű Sütőmargarint is. Kezdjük el gyúrni kézzel, vagy a géppel közepes fokozaton. Adjuk hozzá az élesztőt, a sajtot és a rozmaringot is, majd sózzuk ízlés szerint.
  4. Gyúrjuk addig, amíg teljesen össze nem áll a tészta. Ha túlságosan lágynak érezzük tegyünk hozzá még lisztet! Akkor jó, ha már egyáltalán nem ragad az edény aljához. 
  5. Ha kész, hagyjuk állni konyharuhával lefedve 40 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ezután lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki nagyjából 2 cm vastagságúra a tésztát, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 
  7. Irdaljuk be kockásra a korongok tetejét, majd kenjük meg tojássárgájával, végül süssük aranybarnára.

Elkészítési tipp

A tésztájába is gyúrhatunk sajtot, úgy még finomabb lesz!

Ha nincs otthon rozmaringunk, akár kakukkfűvel is helyettesíthetjük, azzal is nagyon finom.

A recept búzaliszttel is ugyanígy elkészíthető, ezekkel az arányokkal.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kecskesajtos-rozmaringos pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük langyosra a tejet, majd keverjük el benne a cukrot és a porélesztőt. Hagyjuk őket felfutni. 
  2. Reszeljük le vékonyra a kecskesajtot, a rozmaring leveleit szedjük le az ágakról, majd késsel aprítsuk fel.
  3. Ezután öntsük bele a kimért lisztet egy keverőtálba, üssünk bele a két tojást, és adjuk hozzá a Vénusz Vajízű Sütőmargarint is. Kezdjük el gyúrni kézzel, vagy a géppel közepes fokozaton. Adjuk hozzá az élesztőt, a sajtot és a rozmaringot is, majd sózzuk ízlés szerint.
  4. Gyúrjuk addig, amíg teljesen össze nem áll a tészta. Ha túlságosan lágynak érezzük tegyünk hozzá még lisztet! Akkor jó, ha már egyáltalán nem ragad az edény aljához. 
  5. Ha kész, hagyjuk állni konyharuhával lefedve 40 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ezután lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki nagyjából 2 cm vastagságúra a tésztát, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 
  7. Irdaljuk be kockásra a korongok tetejét, majd kenjük meg tojássárgájával, végül süssük aranybarnára.

Elkészítési tipp

A tésztájába is gyúrhatunk sajtot, úgy még finomabb lesz!

Ha nincs otthon rozmaringunk, akár kakukkfűvel is helyettesíthetjük, azzal is nagyon finom.

A recept búzaliszttel is ugyanígy elkészíthető, ezekkel az arányokkal.