Gesztenyés kuglóf rozmaringgal

Itt a gesztenyeszezon, ezért ha már unjuk a gesztenyepürét, érdemes kuglófot sütni belőle. Egyszerűen csodás!

Elő- és elkészítési idő

20 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 288 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Amíg felmelegszik, válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből 1 csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot. 
  2. Vegyünk elő egy másik keverőtálat és keverjük krémesre a tojássárgáját a puha gesztenyepürével és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal, majd adagoljuk óvatosan a fehérjéhez, úgy, hogy minél kevésbé törjön össze a hab. 
  3. A sütőport keverjük össze a liszttel, majd vágjuk bele 10-12 db levelecskét a rozmaringszárról.  Végül ezt is adjuk hozzá több részletben a masszához. 
  4. Ha kész, kenjük ki a formát kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal és lisztezzük ki, majd töltsük bele a tésztát.
  5. Süssük aranybarnára a formában a kuglófot nagyjából 45 perc alatt.
  6. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.

Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen lekvárral vagy épp tejszínhabbal is.

Halmozzuk az élvezeteket, tegyünk a tésztába csokidarabokat is.

Ételallergia tipp

Készülhet gluténmentesen is, például rizslisztből.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gesztenyés kuglóf rozmaringgal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Amíg felmelegszik, válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből 1 csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot. 
  2. Vegyünk elő egy másik keverőtálat és keverjük krémesre a tojássárgáját a puha gesztenyepürével és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal, majd adagoljuk óvatosan a fehérjéhez, úgy, hogy minél kevésbé törjön össze a hab. 
  3. A sütőport keverjük össze a liszttel, majd vágjuk bele 10-12 db levelecskét a rozmaringszárról.  Végül ezt is adjuk hozzá több részletben a masszához. 
  4. Ha kész, kenjük ki a formát kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal és lisztezzük ki, majd töltsük bele a tésztát.
  5. Süssük aranybarnára a formában a kuglófot nagyjából 45 perc alatt.
  6. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.

Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen lekvárral vagy épp tejszínhabbal is.

Halmozzuk az élvezeteket, tegyünk a tésztába csokidarabokat is.

Ételallergia tipp

Készülhet gluténmentesen is, például rizslisztből.