„Főzd össze” Egylábasos tészta

A szombati bevásárlás után sietni kell az ebéd elkészítésével. Az ilyen alkalmakra a legtökéletesebb megoldás egy gyors tészta. Csupán egy fazékra lesz szükség az elkészítéséhez!

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~348 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg spaghetti
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 db koktélparadicsom
  • 4 dl paradicsompüré
  • 12 levél bazsalikom (3 ágacska)
  • 5 dkg parmezán
  • 1 ek só
  • frissen őrölt bors
  • 8 dl víz
  • 5 ek Vénusz Omega 3&6

Elkészítés

  1. Szélesebb lábasba helyezzük a spaghettit.
  2. Mellé tesszük a félbevágott paradicsomokat.
  3. A hagymát és a fokhagymát vékonyra szeljük és a lábasba szórjuk. 
  4. Rálocsoljuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk.
  5. Felöntjük vízzel, olajjal és rászórjuk a parmezánt.
  6. Kb. 15-20 percig néha megkeverve főzzük, majd tálaljuk.



Elkészítési tipp

Az alapanyagokat tetszés szerint variálhatjuk: adhatunk hozzá, pl. cukkinit, zöldborsót is.

Ételallergia tipp

Lisztérzékenyek gluténmentes tésztával készítsék, azzal is működik.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Főzd össze” Egylábasos tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szélesebb lábasba helyezzük a spaghettit.
  2. Mellé tesszük a félbevágott paradicsomokat.
  3. A hagymát és a fokhagymát vékonyra szeljük és a lábasba szórjuk. 
  4. Rálocsoljuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk.
  5. Felöntjük vízzel, olajjal és rászórjuk a parmezánt.
  6. Kb. 15-20 percig néha megkeverve főzzük, majd tálaljuk.




Elkészítési tipp

Az alapanyagokat tetszés szerint variálhatjuk: adhatunk hozzá, pl. cukkinit, zöldborsót is.

Ételallergia tipp

Lisztérzékenyek gluténmentes tésztával készítsék, azzal is működik.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj omega 3&6 tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér koleszterinszintjének fenntartásához.