Gesztenyekrémleves ropogós prosciutto sonkával

A telt és krémes gesztenyeleves igazán ünnepi, amit még finomabbá tesz a parmezán sajt és a sonka.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Diófélék

Mustár

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g gesztenye (mirelit)
  • 3 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál zeller
  • 1 kis petrezselyem gyökér
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 kk mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk őrölt koriander
  • 3-4 babérlevél
  • 1,6-1,8 l víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 120 g parmezán
  • 100 g prosciutto (vagy fekete erdő sonka)
  • só, bors 
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Egy magas falú nagy levesesfazékban hevítsünk fel 3 evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát és a felaprított fokhagymát, majd pirítsuk le 4-5 perc alatt.
  2. Keverjük hozzá a megpucolt gesztenyét, majd a maradék megmosott és feldarabolt zöldségeket: a zellert, asárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Pirítsuk tovább együtt őket!
  3. Adjuk a zöldségekhez a mustárt, az őrölt koriandert, végül a babérlevelet is, majd öntsük fel a száraz fehérborral és a vízzel.
  4. Főzzük puhára az összes hozzávalót 30-40 perc alatt, majd vegyük ki a babérleveleket, és turmixoljuk le botmixer segítségével. Addig turmixoljuk, amíg egészen lágy és selymes lesz a leves!
  5. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra a levest, közben sózzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk forrón, apróra vágott snidlinggel, parmezánforgáccsal és kis háromszögekre vágott prosciutto sonkával.

Elkészítési tipp

Parmezán helyett más kemény sajtot is használhatunk hozzá, például pecorinot.

A sonkát le is piríthatjuk.

Mirelit gesztenyéből is elkészíthetjük a levest.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gesztenyekrémleves ropogós prosciutto sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú nagy levesesfazékban hevítsünk fel 3 evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát és a felaprított fokhagymát, majd pirítsuk le 4-5 perc alatt.
  2. Keverjük hozzá a megpucolt gesztenyét, majd a maradék megmosott és feldarabolt zöldségeket: a zellert, asárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Pirítsuk tovább együtt őket!
  3. Adjuk a zöldségekhez a mustárt, az őrölt koriandert, végül a babérlevelet is, majd öntsük fel a száraz fehérborral és a vízzel.
  4. Főzzük puhára az összes hozzávalót 30-40 perc alatt, majd vegyük ki a babérleveleket, és turmixoljuk le botmixer segítségével. Addig turmixoljuk, amíg egészen lágy és selymes lesz a leves!
  5. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra a levest, közben sózzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk forrón, apróra vágott snidlinggel, parmezánforgáccsal és kis háromszögekre vágott prosciutto sonkával.

Elkészítési tipp

Parmezán helyett más kemény sajtot is használhatunk hozzá, például pecorinot.

A sonkát le is piríthatjuk.

Mirelit gesztenyéből is elkészíthetjük a levest.