Kacsamájhabos muffin gránátalmával

A szilveszteri vendégséghez tökéletes parti falat ez a sós muffin, ami kicsit a pogácsára emlékeztet és kacsamájhabbal teszünk különlegessé.

Elő- és elkészítési idő

50 perc + 35 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A muffinhoz:

A kacsamájhabhoz:

    • 2 dl tejszín
    • 300 g kacsamáj (hízlalt)


    • 1 gránátalma

    • lilahagyma

      Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
      2. Konyhai robotgépben (vagy kézzel) gyúrjunk ragadós tésztát az alapanyagokból: liszt, sütőpor, só, tojás, Vénusz Kenőmargarin Magvakkal, joghurt. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a tökmagot és a lenmagot is.
      3. Kanalazzuk papírral bélelt muffinformákba a tésztát (ügyeljünk arra, hogy a tészta a formák feléig vagy kétharmadig érjen), majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.
      4. Vágjuk darabokra a kacsamájat, majd vágjuk ki belőle az ereket. Helyezzük őket magas falú fazékba, majd öntsük hozzá a tejszínt.
      5. Kezdjük alacsony lángon a főzést: folyamatosan keverve olvasszuk fel a tejszínben a májat. Ne forraljuk fel a tejszínt, akkor jó, ha csak éppen finoman buggyan. Ha teljesen felolvadt a zsíros máj a tejszínben, botmixerrel turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk hűlni!  
      6. A hűtés közben kicsapódik belőle némi kacsazsír, ezt öntsük le egy külön edénybe, majd turmixoljuk újra a májhabot és hagyjuk tovább hűlni.
      7. Végül töltsük habzsákba és formázzunk kis kupacokat a sós, magos muffinok tetejére. Hintsük meg gránátalma maggal és hajszálvékonyra szeletelt lilahagymával.

      Elkészítési tipp

      Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető a muffin.

      Megszórhatjuk petrezselyemmel vagy magokkal is, ha nem szeretjük a gránátalmát.

      A külön leöntött kacsazsírt mindenképpen fogjuk fel egy kis edénybe és együk meg vagy használjuk fel máskor.

      Vénusz Kenőmargarin Magvakkal

      A Vénusz kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A terméket elsősorban szendvicskészítéshez ajánljuk azoknak, akik a természet adta, válogatott és pirított magvak karakteres ízvilágát kedvelik.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      725 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      Kacsamájhabos muffin gránátalmával

      Hozzávalók

      A muffinhoz:

      A kacsamájhabhoz:


      Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
      2. Konyhai robotgépben (vagy kézzel) gyúrjunk ragadós tésztát az alapanyagokból: liszt, sütőpor, só, tojás, Vénusz Kenőmargarin Magvakkal, joghurt. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a tökmagot és a lenmagot is.
      3. Kanalazzuk papírral bélelt muffinformákba a tésztát (ügyeljünk arra, hogy a tészta a formák feléig vagy kétharmadig érjen), majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.
      4. Vágjuk darabokra a kacsamájat, majd vágjuk ki belőle az ereket. Helyezzük őket magas falú fazékba, majd öntsük hozzá a tejszínt.
      5. Kezdjük alacsony lángon a főzést: folyamatosan keverve olvasszuk fel a tejszínben a májat. Ne forraljuk fel a tejszínt, akkor jó, ha csak éppen finoman buggyan. Ha teljesen felolvadt a zsíros máj a tejszínben, botmixerrel turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk hűlni!  
      6. A hűtés közben kicsapódik belőle némi kacsazsír, ezt öntsük le egy külön edénybe, majd turmixoljuk újra a májhabot és hagyjuk tovább hűlni.
      7. Végül töltsük habzsákba és formázzunk kis kupacokat a sós, magos muffinok tetejére. Hintsük meg gránátalma maggal és hajszálvékonyra szeletelt lilahagymával.

      Elkészítési tipp

      Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető a muffin.

      Megszórhatjuk petrezselyemmel vagy magokkal is, ha nem szeretjük a gránátalmát.

      A külön leöntött kacsazsírt mindenképpen fogjuk fel egy kis edénybe és együk meg vagy használjuk fel máskor.