Kacsamájhabos muffin gránátalmával

Vendégséghez tökéletes parti falat ez a sós muffin, ami kicsit a pogácsára emlékeztet és kacsamájhabbal teszünk különlegessé.

Elő- és elkészítési idő

50 perc + 35 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A muffinhoz:

A kacsamájhabhoz:

    • 2 dl tejszín
    • 300 g kacsamáj (hízlalt)


    • 1 gránátalma

    • lilahagyma

      Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
      2. Konyhai robotgépben (vagy kézzel) gyúrjunk ragadós tésztát az alapanyagokból: liszt, sütőpor, só, tojás, Vénusz  Jódozott Sós kenőmargarin,  joghurt. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a tökmagot és a lenmagot is.
      3. Kanalazzuk papírral bélelt muffinformákba a tésztát (ügyeljünk arra, hogy a tészta a formák feléig vagy kétharmadig érjen), majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.
      4. Vágjuk darabokra a kacsamájat, majd vágjuk ki belőle az ereket. Helyezzük őket magas falú fazékba, majd öntsük hozzá a tejszínt.
      5. Kezdjük alacsony lángon a főzést: folyamatosan keverve olvasszuk fel a tejszínben a májat. Ne forraljuk fel a tejszínt, akkor jó, ha csak éppen finoman buggyan. Ha teljesen felolvadt a zsíros máj a tejszínben, botmixerrel turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk hűlni!  
      6. A hűtés közben kicsapódik belőle némi kacsazsír, ezt öntsük le egy külön edénybe, majd turmixoljuk újra a májhabot és hagyjuk tovább hűlni.
      7. Végül töltsük habzsákba és formázzunk kis kupacokat a sós, magos muffinok tetejére. Hintsük meg gránátalma maggal és hajszálvékonyra szeletelt lilahagymával.

      Elkészítési tipp

      Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető a muffin.

      Megszórhatjuk petrezselyemmel vagy magokkal is, ha nem szeretjük a gránátalmát.

      A külön leöntött kacsazsírt mindenképpen fogjuk fel egy kis edénybe és együk meg vagy használjuk fel máskor.

      Vénusz Jódozott Sós

      Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A jódozott sóval készült Vénusz Jódozott Sós kenőmargarint azoknak ajánljuk, akik az intenzív és a karakteres ízvilágot részesítik előnyben. A Vénusz Jódozott Só margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      914 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      Kacsamájhabos muffin gránátalmával

      Hozzávalók

      A muffinhoz:

      A kacsamájhabhoz:


      Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
      2. Konyhai robotgépben (vagy kézzel) gyúrjunk ragadós tésztát az alapanyagokból: liszt, sütőpor, só, tojás, Vénusz  Jódozott Sós kenőmargarin,  joghurt. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a tökmagot és a lenmagot is.
      3. Kanalazzuk papírral bélelt muffinformákba a tésztát (ügyeljünk arra, hogy a tészta a formák feléig vagy kétharmadig érjen), majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.
      4. Vágjuk darabokra a kacsamájat, majd vágjuk ki belőle az ereket. Helyezzük őket magas falú fazékba, majd öntsük hozzá a tejszínt.
      5. Kezdjük alacsony lángon a főzést: folyamatosan keverve olvasszuk fel a tejszínben a májat. Ne forraljuk fel a tejszínt, akkor jó, ha csak éppen finoman buggyan. Ha teljesen felolvadt a zsíros máj a tejszínben, botmixerrel turmixoljuk krémesre. Sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk hűlni!  
      6. A hűtés közben kicsapódik belőle némi kacsazsír, ezt öntsük le egy külön edénybe, majd turmixoljuk újra a májhabot és hagyjuk tovább hűlni.
      7. Végül töltsük habzsákba és formázzunk kis kupacokat a sós, magos muffinok tetejére. Hintsük meg gránátalma maggal és hajszálvékonyra szeletelt lilahagymával.

      Elkészítési tipp

      Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető a muffin.

      Megszórhatjuk petrezselyemmel vagy magokkal is, ha nem szeretjük a gránátalmát.

      A külön leöntött kacsazsírt mindenképpen fogjuk fel egy kis edénybe és együk meg vagy használjuk fel máskor.