Mangós lencseleves

Az édes mangó és a roppanós lencse nagyon jól működik együtt, ráadásul különlegesen finommá tehetjük vele az év első pillanatait. 

Elő- és elkészítési idő

45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Hozzávalók

  • 250 g vörös lencse
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mangó curry
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk kurkuma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 dl kókusztej
  • ~1,6 l víz
  • só, bors
  • 2 mangó
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hagyjuk, hogy kapjanak egy kis színt, majd keverjük bele a meghámozott és vékonyra szelt sárgarépát is. 
  2. Hintsük meg a fűszerekkel és pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá az átöblített vörös lencsét is.
  3. Öntsük fel kókusztejjel és vízzel, majd főzzük puhára 30-40 perc alatt. Közben sózzuk ízlés szerint!
  4. Ha a zöldségek és a lencse megpuhult, botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Tálaljuk forrón, kockára vágott mangóval és friss korianderrel!

Elkészítési tipp

Turmixoljuk kétszer olyan hosszan, mint gondolnánk, mert a selymes leveshez idő kell!

Szórjuk meg chilivel is, ha szeretjük a csípőset!

Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá forrásban lévő vizet turmixolás közben.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

725 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mangós lencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hagyjuk, hogy kapjanak egy kis színt, majd keverjük bele a meghámozott és vékonyra szelt sárgarépát is. 
  2. Hintsük meg a fűszerekkel és pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá az átöblített vörös lencsét is.
  3. Öntsük fel kókusztejjel és vízzel, majd főzzük puhára 30-40 perc alatt. Közben sózzuk ízlés szerint!
  4. Ha a zöldségek és a lencse megpuhult, botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Tálaljuk forrón, kockára vágott mangóval és friss korianderrel!


Elkészítési tipp

Turmixoljuk kétszer olyan hosszan, mint gondolnánk, mert a selymes leveshez idő kell!

Szórjuk meg chilivel is, ha szeretjük a csípőset!

Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá forrásban lévő vizet turmixolás közben.