Mangós lencseleves

Az édes mangó és a roppanós lencse nagyon jól működik együtt, ráadásul különlegesen finommá tehetjük vele az év első pillanatait. 

Elő- és elkészítési idő

45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Hozzávalók

  • 250 g vörös lencse
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mangó curry
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk kurkuma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 dl kókusztej
  • ~1,6 l víz
  • só, bors
  • 2 mangó
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hagyjuk, hogy kapjanak egy kis színt, majd keverjük bele a meghámozott és vékonyra szelt sárgarépát is. 
  2. Hintsük meg a fűszerekkel és pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá az átöblített vörös lencsét is.
  3. Öntsük fel kókusztejjel és vízzel, majd főzzük puhára 30-40 perc alatt. Közben sózzuk ízlés szerint!
  4. Ha a zöldségek és a lencse megpuhult, botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Tálaljuk forrón, kockára vágott mangóval és friss korianderrel!

Elkészítési tipp

Turmixoljuk kétszer olyan hosszan, mint gondolnánk, mert a selymes leveshez idő kell!

Szórjuk meg chilivel is, ha szeretjük a csípőset!

Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá forrásban lévő vizet turmixolás közben.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mangós lencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hagyjuk, hogy kapjanak egy kis színt, majd keverjük bele a meghámozott és vékonyra szelt sárgarépát is. 
  2. Hintsük meg a fűszerekkel és pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá az átöblített vörös lencsét is.
  3. Öntsük fel kókusztejjel és vízzel, majd főzzük puhára 30-40 perc alatt. Közben sózzuk ízlés szerint!
  4. Ha a zöldségek és a lencse megpuhult, botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Tálaljuk forrón, kockára vágott mangóval és friss korianderrel!


Elkészítési tipp

Turmixoljuk kétszer olyan hosszan, mint gondolnánk, mert a selymes leveshez idő kell!

Szórjuk meg chilivel is, ha szeretjük a csípőset!

Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá forrásban lévő vizet turmixolás közben.