Diós-sütőtökös vagdalt krumplipürével

A klasszikus recepteket jó néha újragondolni. A vagdalt szaftosabb lesz a sütőtöktől, a diótól pedig izgalmasabb a textúra.

Elő- és elkészítési idő

40 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Kalória

~ 1050 Kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A vagdalthoz:

A krumplipüréhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a sütőtököt, vágjunk belőle kisebb szeleteket és süssük puhára 200 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt. 
  2. Pirítsuk elő a diót is a sütőben 7-8 perc alatt.
  3. Egy nagy keverőedényben keverjük el a darált marhahúst, üssünk hozzá két tojást. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, a római köményt, füstölt paprikát, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a sütőtököt, a diót és a Vénusz 100% napraforgó-étolajat is, végül kézzel keverjük alaposan össze. 
  4. Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 175 fokra.
  5. Formázzunk 2 hosszú rudat a húsos masszából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Lapítsuk le kicsit és egyengessük el a rudakat, majd kenjük le 1 tojássárgájával.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 
  7. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, és enyhén sózott vízben 25-30 perc alatt főzzük puhára.
  8. Ha elkészült, szűrjük le a puhára főtt krumplit, majd kevés Vénusz Natúr Sütőmargarin hozzáadásával törjük össze. Adjuk hozzá a kiskanál szerecsendiót és sózzuk finoman. Öntsük hozzá a felforralt tejszínt is, majd botmixerrel keverjük krémesre.
  9. Tálaljuk forrón a friss sütőtökös vagdalttal.

Elkészítési tipp

Tálaljuk ruccola salátával vagy csemegeuborkával.

A maradék tököt hozzákeverhetjük a krumplipüréhez is.

Az ebédből maradt vagdaltból másnap készíthetünk finom tízórait, zsemlébe csomagolva.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Diós-sütőtökös vagdalt krumplipürével

Hozzávalók

A vagdalthoz:

A krumplipüréhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a sütőtököt, vágjunk belőle kisebb szeleteket és süssük puhára 200 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt. 
  2. Pirítsuk elő a diót is a sütőben 7-8 perc alatt.
  3. Egy nagy keverőedényben keverjük el a darált marhahúst, üssünk hozzá két tojást. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, a római köményt, füstölt paprikát, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a sütőtököt, a diót és a Vénusz 100% napraforgó-étolajat is, végül kézzel keverjük alaposan össze. 
  4. Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 175 fokra.
  5. Formázzunk 2 hosszú rudat a húsos masszából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Lapítsuk le kicsit és egyengessük el a rudakat, majd kenjük le 1 tojássárgájával.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 
  7. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, és enyhén sózott vízben 25-30 perc alatt főzzük puhára.
  8. Ha elkészült, szűrjük le a puhára főtt krumplit, majd kevés Vénusz Natúr Sütőmargarin hozzáadásával törjük össze. Adjuk hozzá a kiskanál szerecsendiót és sózzuk finoman. Öntsük hozzá a felforralt tejszínt is, majd botmixerrel keverjük krémesre.
  9. Tálaljuk forrón a friss sütőtökös vagdalttal.

Elkészítési tipp

Tálaljuk ruccola salátával vagy csemegeuborkával.

A maradék tököt hozzákeverhetjük a krumplipüréhez is.

Az ebédből maradt vagdaltból másnap készíthetünk finom tízórait, zsemlébe csomagolva.