Banánkenyér

A banánkenyér gyorsan elkészül és nagyon sokáig eláll, így, ha hétvégén összedobjuk, egész hétre megvan a családi reggeli.

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

10 szelet

Kalória

~ 425 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 600 g banán
  • 100 g natúr joghurt
  • 250 g liszt
  • 100 g zabpehely liszt
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 150 g cukor
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 100 g szeletelt mandula
  • csipet só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a szeletelt mandulával, a zabpehelyliszttel, a sütőporral, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és egy csipet sót.
  3. Közben konyhai robotgépben zúzzuk össze a banánt a joghurttal. További keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, majd a szobahőmérsékletű Vénusz Sütőmargarint is. Keverjük bele a vaníliát, végül forgassuk hozzá a lisztes keveréket, hogy sűrű, egységes, krémes tésztát kapjunk.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e a süti.

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni!

Diót és mogyorót is rakhatunk bele!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Banánkenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a szeletelt mandulával, a zabpehelyliszttel, a sütőporral, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és egy csipet sót.
  3. Közben konyhai robotgépben zúzzuk össze a banánt a joghurttal. További keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, majd a szobahőmérsékletű Vénusz Sütőmargarint is. Keverjük bele a vaníliát, végül forgassuk hozzá a lisztes keveréket, hogy sűrű, egységes, krémes tésztát kapjunk.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e a süti.

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni!

Diót és mogyorót is rakhatunk bele!