Tojásos-magvas villásreggeli borsószárral

A jó öreg tükörtojás egy laza reggelen a legeslegjobb villásreggeli, főleg ha feldobjuk ropogós baconnel és fetával, kísérőnek pedig magos pirítóst teszünk mellé!

Elő- és elkészítési idő

25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 6 szelet bacon 
  • 4 tojás
  • 4 szelet kenyér
  • Vénusz Kenőmargarin Magvakkal, ízlés szerint
  • 100 g feta sajt
  • 50 g borsó (vagy másfajta) csíra
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk ropogósra 6-7 perc alatt a szeletelt bacon szalonnát. Ha elkészült, vegyük ki, és tegyük félre.
  2. A visszamaradt forró olajba üssünk 4 tojást, majd 5-8 perc alatt a szokásos módon készítsük el: hagyjuk a fehérjét teljesen megdermedni, míg a tojássárgája folyós marad. Ha elkészült, óvatosan szedjük tányérra.
  3. Közben kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeleteket, majd ízlés szerint kenjük meg a magvas kenőmargarinnal.
  4. Tálaljuk a tojást és a pirítóst a felkockázott fetával, baconnel, borsócsírával és apróra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Borsó-, cékla-, és brokkolicsírát is használhatunk.

Ha jobban átsütve szeretjük a tükörtojást, akkor miután megdermed a tojásfehérje, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, majd hagyjuk hogy a sárgája is megsüljön.

Gyorsabban elkészülhetünk, ha a bacont egyszerre sütjük a tojással!

Vénusz+ Magvas kenőmargarin

50% zsírtartalmú kenőmargarin. A Vénusz+ Magvas kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A Vénusz+ Magvas kenőmargarin omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek beviteléhez a termék fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként járul hozzá.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

871 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tojásos-magvas villásreggeli borsószárral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk ropogósra 6-7 perc alatt a szeletelt bacon szalonnát. Ha elkészült, vegyük ki, és tegyük félre.
  2. A visszamaradt forró olajba üssünk 4 tojást, majd 5-8 perc alatt a szokásos módon készítsük el: hagyjuk a fehérjét teljesen megdermedni, míg a tojássárgája folyós marad. Ha elkészült, óvatosan szedjük tányérra.
  3. Közben kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeleteket, majd ízlés szerint kenjük meg a magvas kenőmargarinnal.
  4. Tálaljuk a tojást és a pirítóst a felkockázott fetával, baconnel, borsócsírával és apróra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Borsó-, cékla-, és brokkolicsírát is használhatunk.

Ha jobban átsütve szeretjük a tükörtojást, akkor miután megdermed a tojásfehérje, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, majd hagyjuk hogy a sárgája is megsüljön.

Gyorsabban elkészülhetünk, ha a bacont egyszerre sütjük a tojással!