Tojásos-magvas villásreggeli borsószárral

A jó öreg tükörtojás egy laza reggelen a legeslegjobb villásreggeli, főleg ha feldobjuk ropogós baconnel és fetával, kísérőnek pedig magos pirítóst teszünk mellé!

Elő- és elkészítési idő

25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk ropogósra 6-7 perc alatt a szeletelt bacon szalonnát. Ha elkészült, vegyük ki, és tegyük félre.
  2. A visszamaradt forró olajba üssünk 4 tojást, majd 5-8 perc alatt a szokásos módon készítsük el: hagyjuk a fehérjét teljesen megdermedni, míg a tojássárgája folyós marad. Ha elkészült, óvatosan szedjük tányérra.
  3. Közben kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeleteket, majd kenjük meg Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinnal és szórjuk meg ízlés szerint magkeverékkel.
  4. Tálaljuk a tojást és a pirítóst a felkockázott fetával, baconnel, borsócsírával és apróra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Borsó-, cékla-, és brokkolicsírát is használhatunk.

Ha jobban átsütve szeretjük a tükörtojást, akkor miután megdermed a tojásfehérje, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, majd hagyjuk hogy a sárgája is megsüljön.

A magkeverékbe kerülhet például napraforgómag, tökmag, szezámmag, de akár fenyőmag is.

Vénusz Light Multivitamin

Félzsíros margarin. Zsírtartalom: 40% A Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk. Három adag (30 g) Vénusz Light Multivitamin kenőmargarin fogyasztása fedezi a felnőttek számára ajánlott napi B1-(tiamin), B2-(riboflavin), B6-, B9- (folsav), B12, D- és E-vitamin-szükséglet 45%-át és az A-vitamin-szükséglet 38%-át.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

877 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tojásos-magvas villásreggeli borsószárral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk ropogósra 6-7 perc alatt a szeletelt bacon szalonnát. Ha elkészült, vegyük ki, és tegyük félre.
  2. A visszamaradt forró olajba üssünk 4 tojást, majd 5-8 perc alatt a szokásos módon készítsük el: hagyjuk a fehérjét teljesen megdermedni, míg a tojássárgája folyós marad. Ha elkészült, óvatosan szedjük tányérra.
  3. Közben kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeleteket, majd kenjük meg Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinnal és szórjuk meg ízlés szerint magkeverékkel.
  4. Tálaljuk a tojást és a pirítóst a felkockázott fetával, baconnel, borsócsírával és apróra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Borsó-, cékla-, és brokkolicsírát is használhatunk.

Ha jobban átsütve szeretjük a tükörtojást, akkor miután megdermed a tojásfehérje, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, majd hagyjuk hogy a sárgája is megsüljön.

A magkeverékbe kerülhet például napraforgómag, tökmag, szezámmag, de akár fenyőmag is.