Kecskesajtos zöldborsós kölessaláta

A köles nagyon egészséges, ezért is érdemes beiktatni az étrendünkbe. Kecskesajttal és borsóva kombinálva pedig egy tápláló salátát kapunk!

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 580 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a kölest mintha rizst készítenénk, majd pár perc után öntsük fel  vízzel. Ízesítsük fél kávéskanálnyi sóval, majd fedjük le és vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot. Hasonlóan a rizshez, 20-25 perc alatt elkészül. 
  2. Közben forraljunk vizet egy másik edényben, majd helyezzük a borsót a forrásban lévő, enyhén sózott vízbe. Egy-két perc elég is, hogy elkészüljön. Szűrjük- és csepegtessük le. 
  3. A rukkolát alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A kecskesajtot vágjuk, vagy morzsoljuk kis darabokra.
  4. Forgassuk össze az elkészült kölest a zöldborsóval és a rukkolával. Hintsük meg a kecskesajttal, facsarjuk rá egy fél citrom levét és keverjünk hozzá egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. 
  5. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk kevés, frissen vágott chilivel és morzsolt kakukkfűvel.

Elkészítési tipp

Fogyasztható hidegen és melegen is.

Használhatunk céklalevelet, rukkolát és bébispenótot is a salátához.

Morzsolódó, friss kecskesajttal, vagy keményebb, érlelt fajtával is nagyon finom!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

734 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kecskesajtos zöldborsós kölessaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a kölest mintha rizst készítenénk, majd pár perc után öntsük fel  vízzel. Ízesítsük fél kávéskanálnyi sóval, majd fedjük le és vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot. Hasonlóan a rizshez, 20-25 perc alatt elkészül. 
  2. Közben forraljunk vizet egy másik edényben, majd helyezzük a borsót a forrásban lévő, enyhén sózott vízbe. Egy-két perc elég is, hogy elkészüljön. Szűrjük- és csepegtessük le. 
  3. A rukkolát alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A kecskesajtot vágjuk, vagy morzsoljuk kis darabokra.
  4. Forgassuk össze az elkészült kölest a zöldborsóval és a rukkolával. Hintsük meg a kecskesajttal, facsarjuk rá egy fél citrom levét és keverjünk hozzá egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. 
  5. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk kevés, frissen vágott chilivel és morzsolt kakukkfűvel.

Elkészítési tipp

Fogyasztható hidegen és melegen is.

Használhatunk céklalevelet, rukkolát és bébispenótot is a salátához.

Morzsolódó, friss kecskesajttal, vagy keményebb, érlelt fajtával is nagyon finom!