Almás-mazsolás fánk

Ez a holland, töltött fánk az almától könnyed, míg a mazsoláktól édes és imádnivaló lesz.

Elő- és elkészítési idő

60 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 310 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g tej
  • 3 kk cukor
  • 1 cs szárított élesztő
  • 330 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 alma
  • 100 g mazsola
  • 1 kezeletlen narancs lereszelt héja
  • csipet só
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Langyosítsuk fel a tejet, majd keverjük el benne a cukrot. Szórjuk bele az instant élesztőt, majd tegyük félre, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Konyhai robotgép tésztagyúró karjával vagy kézzel keverjük el a lisztet a tojással és az élesztős tejjel. Dagasszuk simává a tésztát! Adjuk hozzá a csipet sót, majd forgassuk bele a mazsolát, a lereszelt narancshéjat és a meghámozott, kicsumázott majd apró kockára vágott almát is. 
  3. Tiszta konyharuhával fedjük le az edényt, majd hagyjuk kelni 40 percig, vagy amíg a kétszeresére dagad a tészta. A tészta a kelés után is lágyabb állagú lesz.
  4. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Apró tésztadarabbal ellenőrizzük, hogy elég forró-e!
  5. Két kanál segítségével formázzunk golyókat a ragacsos tésztából, majd tegyük egyből a forró olajba. Néha átforgatva süssük közepesnél erősebb fokozaton a fánkokat, hogy kíméletesen barnuljon, de teljesen át is süljön. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre.
  6. Tálaljuk forrón, porcukorral meghintve a fánkot!

Elkészítési tipp

Nem csak mazsolával, más aszalt gyümölccsel is nagyon finom!

Kandírozott narancsot is használhatunk hozzá a reszelt narancshéj helyett.

Ne ijedjünk meg, ha ragacsos és híg a tészta - ettől lesz levegős és puha sütés után.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Almás-mazsolás fánk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyosítsuk fel a tejet, majd keverjük el benne a cukrot. Szórjuk bele az instant élesztőt, majd tegyük félre, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Konyhai robotgép tésztagyúró karjával vagy kézzel keverjük el a lisztet a tojással és az élesztős tejjel. Dagasszuk simává a tésztát! Adjuk hozzá a csipet sót, majd forgassuk bele a mazsolát, a lereszelt narancshéjat és a meghámozott, kicsumázott majd apró kockára vágott almát is. 
  3. Tiszta konyharuhával fedjük le az edényt, majd hagyjuk kelni 40 percig, vagy amíg a kétszeresére dagad a tészta. A tészta a kelés után is lágyabb állagú lesz.
  4. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Apró tésztadarabbal ellenőrizzük, hogy elég forró-e!
  5. Két kanál segítségével formázzunk golyókat a ragacsos tésztából, majd tegyük egyből a forró olajba. Néha átforgatva süssük közepesnél erősebb fokozaton a fánkokat, hogy kíméletesen barnuljon, de teljesen át is süljön. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre.
  6. Tálaljuk forrón, porcukorral meghintve a fánkot!

Elkészítési tipp

Nem csak mazsolával, más aszalt gyümölccsel is nagyon finom!

Kandírozott narancsot is használhatunk hozzá a reszelt narancshéj helyett.

Ne ijedjünk meg, ha ragacsos és híg a tészta - ettől lesz levegős és puha sütés után.