Citromos póréhagymakrémleves

A citrommal igazán friss tavaszi levessé varázsolhatjuk ezt a krémlevest, amiből biztosan repetázni fogunk!

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2+1 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 2 nagyobb, vagy 3 kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kk szerecsendió
  • 3-4 szál halványító zeller
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1,8 l víz vagy zöldségalaplé
  • 2 citrom
  • só, bors
  • tejföl és friss kapor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk kevés Vénusz 100 % napraforgó-étolajat magas falú leveses fazékban. Adjuk hozzá az alaposan megmosott, majd felkarikázott póréhagymát és pirítsuk alacsony lángon, amíg aranybarna színe lesz. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát és a megmosott, felkarikázott halványító zellert is.
  2. Öntsük fel a száraz fehérborral és keverjünk hozzá kevés szerecsendiót, majd forraljuk fel.
  3. Öntsük fel vízzel, tejszínnel, és forraljuk tovább a levest.
  4. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Szeljük fél centi vastag szeletekre a citromot, majd nagy teflonserpenyőben kevés étolajon futtassuk meg. Pár perc elegendő mindkét oldalához.
  6. Tálaljuk forrón a levest krémesre kevert tejföllel, sült citrommal és kevés friss kaporral.

Elkészítési tipp

Kókusztejjel is elkészíthetjük!

Tálaláskor olvasszunk sajtot a levesbe.

Kevés étolajon megpirított kenyérkockával is nagyon finom.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

747 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Citromos póréhagymakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk kevés Vénusz 100 % napraforgó-étolajat magas falú leveses fazékban. Adjuk hozzá az alaposan megmosott, majd felkarikázott póréhagymát és pirítsuk alacsony lángon, amíg aranybarna színe lesz. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát és a megmosott, felkarikázott halványító zellert is.
  2. Öntsük fel a száraz fehérborral és keverjünk hozzá kevés szerecsendiót, majd forraljuk fel.
  3. Öntsük fel vízzel, tejszínnel, és forraljuk tovább a levest.
  4. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Szeljük fél centi vastag szeletekre a citromot, majd nagy teflonserpenyőben kevés étolajon futtassuk meg. Pár perc elegendő mindkét oldalához.
  6. Tálaljuk forrón a levest krémesre kevert tejföllel, sült citrommal és kevés friss kaporral.

Elkészítési tipp

Kókusztejjel is elkészíthetjük!

Tálaláskor olvasszunk sajtot a levesbe.

Kevés étolajon megpirított kenyérkockával is nagyon finom.