Medvehagymás tésztasaláta füstölt gomolyával

A tavasz legfrissebb hírnöke a medvehagyma: tökéletes salátát készíthetünk belőle.

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 780 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g fussili tészta
  • 1 marék koktélparadicsom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Széles teflonserpenyőben kanálnyi Vénusz Immuno étolajon futtassuk meg az alaposan megmosott medvehagymát. 3-4 perc alatt el is készül, elég, ha összeesik.

  2. A házi majonéz elkészítéséhez nagy keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját mustárral. Adjuk hozzá a kanálnyi cukrot, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáönteni a Vénusz Immuno étolajat. Az olaj öntése közben mindig keverjünk rögtön a masszán, hogy ne váljon ki az olaj, végül jöhet hozzá a tejföl is.

  3. Keverjük a fonnyasztott medvehagyma felét a házi majonézhez, majd turmixoljuk le teljesen, amíg egynemű nem lesz.

  4. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk finoman, majd adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelölt idő alatt. Szűrjük le és folyó hideg víz alatt hűtsük is le.

  5. Keverjük el a tésztát a medvehagymás házi majonézzel. Forgassuk hozzá a maradék fonnyasztott medvehagymát, majd a feldarabolt koktélparadicsomot és a füstölt gomolyát is.

Elkészítési tipp

Készítsünk nagyobb adag medvehagymás házi majonézt, nagyon finom lesz szendvicsekre is, és alaposan lezárva 1-2 napig megőrzi a minőségét.

Füstölt gomolya helyett használhatunk fetát, vagy kecskesajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes tésztából is elkészíthető!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

734 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Medvehagymás tésztasaláta füstölt gomolyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Széles teflonserpenyőben kanálnyi Vénusz Immuno étolajon futtassuk meg az alaposan megmosott medvehagymát. 3-4 perc alatt el is készül, elég, ha összeesik.

  2. A házi majonéz elkészítéséhez nagy keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját mustárral. Adjuk hozzá a kanálnyi cukrot, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáönteni a Vénusz Immuno étolajat. Az olaj öntése közben mindig keverjünk rögtön a masszán, hogy ne váljon ki az olaj, végül jöhet hozzá a tejföl is.

  3. Keverjük a fonnyasztott medvehagyma felét a házi majonézhez, majd turmixoljuk le teljesen, amíg egynemű nem lesz.

  4. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk finoman, majd adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelölt idő alatt. Szűrjük le és folyó hideg víz alatt hűtsük is le.

  5. Keverjük el a tésztát a medvehagymás házi majonézzel. Forgassuk hozzá a maradék fonnyasztott medvehagymát, majd a feldarabolt koktélparadicsomot és a füstölt gomolyát is.


Elkészítési tipp

Készítsünk nagyobb adag medvehagymás házi majonézt, nagyon finom lesz szendvicsekre is, és alaposan lezárva 1-2 napig megőrzi a minőségét.

Füstölt gomolya helyett használhatunk fetát, vagy kecskesajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes tésztából is elkészíthető!