Újhagymás-tojásos krumplisaláta

A húsvéti ebédhez elhasználhatjuk a maradék tojást, és máris egy finom és kreatív köretünk lesz.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 530 Kcal

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 dl Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 kg krumpli (salátának való)
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 6-9 szál friss kapor
  • 3-4 szál friss petrezselyem
  • 4-6 szál újhagyma

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. Magas falú fazékban, enyhén sózott vízben főzzük puhára 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, öblítsük le és hagyjuk kihűlni.

  2. Ha nincs készre főzött keménytojásunk, enyhén sózott vízben 10-14 perc alatt készítsük el, majd folyó hideg víz alatt pucoljuk meg.

  3. Nagy salátásedényben keverjük ki a mustárt a cukorral, sóval, Vénusz Omega 3&6 étolajjal és az almaecettel, hogy híg mártást kapjunk. Kóstoljuk, majd kedvünk szerint édesítsük-sózzuk!

  4. Forgassuk össze a krumplit a salátaöntettel, a szeletelt keménytojással és a megmosott, felaprított kaporral, petrezselyemmel, és vékonyra szelt újhagymával.

  5. Fogyasztásig tegyük fél-egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek!

Elkészítési tipp

A keményre főzött tojás hűtőszekrényben tárolva 1 hétig megőrzi a minőségét.

Snidlinggel, vagy más friss tavaszi fűszernövénnyel is nagyon finom.

Almaecet helyett balzsamecetet is használhatunk, vagy, ha egyik sincs, sima ételecet is jó hozzá.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

741 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Újhagymás-tojásos krumplisaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. Magas falú fazékban, enyhén sózott vízben főzzük puhára 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, öblítsük le és hagyjuk kihűlni.

  2. Ha nincs készre főzött keménytojásunk, enyhén sózott vízben 10-14 perc alatt készítsük el, majd folyó hideg víz alatt pucoljuk meg.

  3. Nagy salátásedényben keverjük ki a mustárt a cukorral, sóval, Vénusz Omega 3&6 étolajjal és az almaecettel, hogy híg mártást kapjunk. Kóstoljuk, majd kedvünk szerint édesítsük-sózzuk!

  4. Forgassuk össze a krumplit a salátaöntettel, a szeletelt keménytojással és a megmosott, felaprított kaporral, petrezselyemmel, és vékonyra szelt újhagymával.

  5. Fogyasztásig tegyük fél-egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek!


Elkészítési tipp

A keményre főzött tojás hűtőszekrényben tárolva 1 hétig megőrzi a minőségét.

Snidlinggel, vagy más friss tavaszi fűszernövénnyel is nagyon finom.

Almaecet helyett balzsamecetet is használhatunk, vagy, ha egyik sincs, sima ételecet is jó hozzá.