Újhagymás-tojásos krumplisaláta

A húsvéti ebédhez elhasználhatjuk a maradék tojást, és máris egy finom és kreatív köretünk lesz.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 530 Kcal

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 dl Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 kg krumpli (salátának való)
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 6-9 szál friss kapor
  • 3-4 szál friss petrezselyem
  • 4-6 szál újhagyma

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. Magas falú fazékban, enyhén sózott vízben főzzük puhára 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, öblítsük le és hagyjuk kihűlni.

  2. Ha nincs készre főzött keménytojásunk, enyhén sózott vízben 10-14 perc alatt készítsük el, majd folyó hideg víz alatt pucoljuk meg.

  3. Nagy salátásedényben keverjük ki a mustárt a cukorral, sóval, Vénusz Omega 3&6 étolajjal és az almaecettel, hogy híg mártást kapjunk. Kóstoljuk, majd kedvünk szerint édesítsük-sózzuk!

  4. Forgassuk össze a krumplit a salátaöntettel, a szeletelt keménytojással és a megmosott, felaprított kaporral, petrezselyemmel, és vékonyra szelt újhagymával.

  5. Fogyasztásig tegyük fél-egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek!

Elkészítési tipp

A keményre főzött tojás hűtőszekrényben tárolva 1 hétig megőrzi a minőségét.

Snidlinggel, vagy más friss tavaszi fűszernövénnyel is nagyon finom.

Almaecet helyett balzsamecetet is használhatunk, vagy, ha egyik sincs, sima ételecet is jó hozzá.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Újhagymás-tojásos krumplisaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. Magas falú fazékban, enyhén sózott vízben főzzük puhára 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, öblítsük le és hagyjuk kihűlni.

  2. Ha nincs készre főzött keménytojásunk, enyhén sózott vízben 10-14 perc alatt készítsük el, majd folyó hideg víz alatt pucoljuk meg.

  3. Nagy salátásedényben keverjük ki a mustárt a cukorral, sóval, Vénusz Omega 3&6 étolajjal és az almaecettel, hogy híg mártást kapjunk. Kóstoljuk, majd kedvünk szerint édesítsük-sózzuk!

  4. Forgassuk össze a krumplit a salátaöntettel, a szeletelt keménytojással és a megmosott, felaprított kaporral, petrezselyemmel, és vékonyra szelt újhagymával.

  5. Fogyasztásig tegyük fél-egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek!


Elkészítési tipp

A keményre főzött tojás hűtőszekrényben tárolva 1 hétig megőrzi a minőségét.

Snidlinggel, vagy más friss tavaszi fűszernövénnyel is nagyon finom.

Almaecet helyett balzsamecetet is használhatunk, vagy, ha egyik sincs, sima ételecet is jó hozzá.