Báránycomb borsópürével

A borsótól friss és üde, a báránytól pedig ünnepi lesz a húsvéti ebéd. A nagyobb áruházakból akár házhoz is rendelhetjük a bárányhúst.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 870 Kcal

Hozzávalók

  • 2+2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 2 szelet csontos báránycomb
  • 70 dkg zöldborsó
  • 4 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 4-5 ág friss menta
  • fél marék friss borsószár
  • só, bors

Elkészítés

  1. Sütés előtt nagyjából 40 perccel vegyük elő a szeletelt báránycombot a hűtőszekrényből, hogy mire elkezdjük sütni szobahőmérsékletű legyen. 

  2. Magas falú fazékban hevítsünk kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd futtassuk meg benne a megmosott és felaprított újhagymát, aminek a  zöld részét is használjuk fel. Mielőtt színt kapna az újhagyma, keverjük hozzá az összezúzott majd felaprított fokhagymát is. 

  3. Egy-két perc pirítást követően adjuk hozzá az átöblített zöldborsót, majd öntsük fel száraz fehérborral. Négy-öt perc párolást követően öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig.

  4. Szedjük le a menta leveleit a száráról, majd kissé aprítsuk fel, és dobjuk a borsó mellé.

  5. Botmixerrel pürésítsük krémesre, de úgyis jó, ha egy kicsit darabos lesz. Sózzuk ízlés szerint.

  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha már nagyon forró, óvatosan helyezzük bele a szeletelt báránycombot. Gyorsan kell elkészíteni a báránycomb szeleteket, mindegyik oldalát 2 - 3 percig kell a serpenyőben sütni. 

  7. Sütés után tegyük vágódeszkára a húst, majd hagyjuk pihenni pár percig. 

  8. Végül sózzuk, finoman borsozzuk, majd tálaljuk forrón a mentás borsópürével és friss borsószárral.

Elkészítési tipp

Tegyünk pár csepp citromot a borsópüréhez.

A bárányt süssük hasonlóan, mint a steaket, de figyeljünk oda rá, hogy lényegesen hamarabb átsül!

Centi vastag bárány szeletnél a következő ideig süssük oldalanként: well done - teljesen átsült: 2-3 perc. Medium - közepesen átsült: 2 perc. Rare - véres: 1 - 1,5 perc

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

741 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Báránycomb borsópürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütés előtt nagyjából 40 perccel vegyük elő a szeletelt báránycombot a hűtőszekrényből, hogy mire elkezdjük sütni szobahőmérsékletű legyen. 

  2. Magas falú fazékban hevítsünk kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd futtassuk meg benne a megmosott és felaprított újhagymát, aminek a  zöld részét is használjuk fel. Mielőtt színt kapna az újhagyma, keverjük hozzá az összezúzott majd felaprított fokhagymát is. 

  3. Egy-két perc pirítást követően adjuk hozzá az átöblített zöldborsót, majd öntsük fel száraz fehérborral. Négy-öt perc párolást követően öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig.

  4. Szedjük le a menta leveleit a száráról, majd kissé aprítsuk fel, és dobjuk a borsó mellé.

  5. Botmixerrel pürésítsük krémesre, de úgyis jó, ha egy kicsit darabos lesz. Sózzuk ízlés szerint.

  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha már nagyon forró, óvatosan helyezzük bele a szeletelt báránycombot. Gyorsan kell elkészíteni a báránycomb szeleteket, mindegyik oldalát 2 - 3 percig kell a serpenyőben sütni. 

  7. Sütés után tegyük vágódeszkára a húst, majd hagyjuk pihenni pár percig. 

  8. Végül sózzuk, finoman borsozzuk, majd tálaljuk forrón a mentás borsópürével és friss borsószárral.


Elkészítési tipp

Tegyünk pár csepp citromot a borsópüréhez.

A bárányt süssük hasonlóan, mint a steaket, de figyeljünk oda rá, hogy lényegesen hamarabb átsül!

Centi vastag bárány szeletnél a következő ideig süssük oldalanként: well done - teljesen átsült: 2-3 perc. Medium - közepesen átsült: 2 perc. Rare - véres: 1 - 1,5 perc