Márványsajtos-sonkás quiche

Az egyik legjobb és igazán praktikus piknik fogás a quiche, a tészta miatt könnyen szállítható. Belül krémes, egy csöppet sem száraz, és ráadásul laktató is.

Elő- és elkészítési idő

20 + 5 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g márványsajt
  • 120 g vékonyra szelt füstölt sonka
  • 4 tojás
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • fél marék spenót
  • fél marék friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db 15 centis póréhagyma
  • só, bors
  • saláta a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a munkát a tésztával: keverjük a sót a liszthez, majd gyúrjuk össze a Vénusz Sütőmargarinnal, hogy morzsálódó tésztát kapjunk. Adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk tovább, hogy összeálljon. Csomagoljuk follpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 evőkanál Vénusz étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát, a vékonyra szelt póréhagymát, a bazsalikomot és a spenótot. Vegyük is le a lángról, hagyjuk, hogy összeessenek a zöldségek.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal finoman kikent pite formába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük elő.
  5. Keverjük ki a tejszínt a tojásokkal és egy csipet sóval. Halmozzuk a sonkát, a kb. egy centis darabokra morzsolt márványsajtot és  a bazsalikomos spenótot az elősütött tésztára, majd öntsük le a tojásos tejszínnel. 
  6. Helyezzük vissza a sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.
  7. Tálaljuk forrón vagy akár hidegen, friss salátával.

Elkészítési tipp

Bármilyen idényzöldséggel felturbózhatjuk, például illik hozzá a cukkini vagy a borsó is.

A tészta elősütésekor próbáljuk kicsit lenyomni a tésztát kerámia sütőbabbal, vagy más eszközzel.

Nagyon finom hidegen is!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

758 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Márványsajtos-sonkás quiche

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a munkát a tésztával: keverjük a sót a liszthez, majd gyúrjuk össze a Vénusz Sütőmargarinnal, hogy morzsálódó tésztát kapjunk. Adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk tovább, hogy összeálljon. Csomagoljuk follpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 evőkanál Vénusz étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát, a vékonyra szelt póréhagymát, a bazsalikomot és a spenótot. Vegyük is le a lángról, hagyjuk, hogy összeessenek a zöldségek.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal finoman kikent pite formába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük elő.
  5. Keverjük ki a tejszínt a tojásokkal és egy csipet sóval. Halmozzuk a sonkát, a kb. egy centis darabokra morzsolt márványsajtot és  a bazsalikomos spenótot az elősütött tésztára, majd öntsük le a tojásos tejszínnel. 
  6. Helyezzük vissza a sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.
  7. Tálaljuk forrón vagy akár hidegen, friss salátával.

Elkészítési tipp

Bármilyen idényzöldséggel felturbózhatjuk, például illik hozzá a cukkini vagy a borsó is.

A tészta elősütésekor próbáljuk kicsit lenyomni a tésztát kerámia sütőbabbal, vagy más eszközzel.

Nagyon finom hidegen is!