Penne Arabiata

Egy egyszerűségében csodálatos tésztaétel, amelyben a paradicsomé a főszerep. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g penne tészta
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1,2 kg paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db peperoncino paprika
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és próbáljuk meg kicsumázni a paradicsomokat egy éles késsel úgy, hogy a paradicsom egyben maradjon. Ha nem sikerül kicsumázni, akkor később, amikor felkockázzuk, akkor is eltávolíthatjuk.
  2. A blansírozáshoz helyezzük forrásban lévő vízbe a paradicsomokat 30 másodpercre, majd azonnal tegyük át jeges vízbe, így könnyen eltávolítható lesz a héja.
  3. Húzzuk le a lehűlt paradicsomok héját, majd kockázzuk fel, esetleg csumázzuk ki, ha szükséges még.
  4. Hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne a kés nyelével összepréselt, majd tovább darabolt fokhagymát és a peperoncino paprikákat egészben, amíg színt kapnak. 
  5. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, majd sózzuk finoman, fedjük le fedővel, és 30-35 perc alatt főzzük készre a szószt.
  6. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy másik fazékban, adjunk hozzá 2 kanálnyi Vénusz étolajat, sózzuk, és tegyük bele a penne tésztát. 
  7. Készítsük el a tészta csomagolásán jelzett idő alatt a pennét, érdemes al dentére főzni. Ha elkészült, szűrjük le, majd forgassuk össze a paradicsomszósszal.
  8. Tálaljuk forrón friss bazsalikomlevéllel.

Elkészítési tipp

Akkor lesz jó a fokhagyma az arabiatában, ha kicsit tovább van pirítva, és elkezd finoman barnulni, de azért ne égessük oda!

Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal.

Ha marad paradicsomszósz, tegyük üvegbe, és a héten még főzhetünk belőle akár egy bolognait is.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

746 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Penne Arabiata

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és próbáljuk meg kicsumázni a paradicsomokat egy éles késsel úgy, hogy a paradicsom egyben maradjon. Ha nem sikerül kicsumázni, akkor később, amikor felkockázzuk, akkor is eltávolíthatjuk.
  2. A blansírozáshoz helyezzük forrásban lévő vízbe a paradicsomokat 30 másodpercre, majd azonnal tegyük át jeges vízbe, így könnyen eltávolítható lesz a héja.
  3. Húzzuk le a lehűlt paradicsomok héját, majd kockázzuk fel, esetleg csumázzuk ki, ha szükséges még.
  4. Hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne a kés nyelével összepréselt, majd tovább darabolt fokhagymát és a peperoncino paprikákat egészben, amíg színt kapnak. 
  5. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, majd sózzuk finoman, fedjük le fedővel, és 30-35 perc alatt főzzük készre a szószt.
  6. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy másik fazékban, adjunk hozzá 2 kanálnyi Vénusz étolajat, sózzuk, és tegyük bele a penne tésztát. 
  7. Készítsük el a tészta csomagolásán jelzett idő alatt a pennét, érdemes al dentére főzni. Ha elkészült, szűrjük le, majd forgassuk össze a paradicsomszósszal.
  8. Tálaljuk forrón friss bazsalikomlevéllel.

Elkészítési tipp

Akkor lesz jó a fokhagyma az arabiatában, ha kicsit tovább van pirítva, és elkezd finoman barnulni, de azért ne égessük oda!

Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal.

Ha marad paradicsomszósz, tegyük üvegbe, és a héten még főzhetünk belőle akár egy bolognait is.